Sortides de departaments

La Barcelona medieval literària

Aquest dimecres, 9 de desembre, l’alumnat de 1r BAT ha descobert els indrets que configuren l’imaginari literari medieval de Barcelona, amb la companyia de les guies de TEA Difusió Cultural. Han passat pel Born, Santa Maria del Mar, la plaça del Rei, els palaus del carrer de Montcada (on han interpretat un parell d’homs i de domnas de la lírica trobadoresca), i han finalitzat el recorregut a la plaça de Sant Jaume.

Visita de 4t ESO al Cau Ferrat de Sitges 2019

Departament de Català

Com ja comença a ser una tradició al nostre centre, enguany l’alumnat de 4t d’ESO ha visitat el Cau Ferrat de Sitges per conèixer de primera mà l’obra i la repercussió social de Santiago Rusiñol, un dels personatges clau del Modernisme.

Sortida de Batxillerat Humanístic: UNA ILÍADA

Departament de Clàssiques

Diumenge 1 de desembre
Teatre Villarroel (Barcelona): UNA ILÍADA
L’actor Eduard Farelo s’ha posat en la pell d’un rapsode de la Grècia clàssica i ha explicat en un monòleg la història de la Ilíada, escrita per Homer al S.VIII a.C., tot això acompanyat amb un xelo que feia els efectes sonors com si fos una pel·lícula.
Explica el novè any de la guerra de Troia, els fets entre Agamèmnon, el príncep troià Hector i el gran guerrer grec Aquiles. Tot explicant els déus i la seva influència en els homes i l’orgull i la tossuderia dels mateixos.
Ha representat de manera molt actual com els humans som atrets per la destrucció, la violència i el caos, tot per demostrar qui té més poder. Tot això amb un profund missatge d’aportar valors de lleialtat, amistat i sobretot, honor.

Núria Tejeiro (2n Batxillerat Humanístic)

ESPAI NATURAL DEL FOIX I JACIMENT IBÈRIC- 1ESO

Treball de síntesi

Cursa d’Orientació a la Masia Cabanyes

Departament d’Educació Física

El dia 25 d’abril, els alumnes de 3r ESO de l’Institut Cubelles van participar conjuntament amb els alumnes de 3r ESO de l’Institut Mir (Vilanova i la Geltrú), a la Cursa d’Orientació organitzada pel Consell Esportiu del Garraf .

SANTES CREUS 2ESO-2019 – PROJECTE CAMÍ DE SANT JAUME

Departament de Socials

Barcelona Medieval literària amb 1r Batx. 2019

Departament de Català

Els alumnes de 1r de batxillerat, avui, dimecres,19 de desembre de 2018 hem fet un recorregut per Barcelona seguint la història de la literatura organitzat pel departament de llengua i literatura catalana.

L’itinerari literari ha començat fent referència  a la Barcelona romana. Hem fet el recorregut trepitjant història i textos des dels trobadors  fins a Joanot Martorell. Hem pogut llegir, també,  fragments de les quatre grans Cròniques medievals, del Llibre de les bèsties de Ramon Llull i d’algun sermó de st. Vicent Ferrer.

MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES- MACA – 1ESO

Departament de Matemàtiques

 

Sortida a Castellet amb 2n d’ESO. Juny de 2018

Treball de síntesi

 

 

SANTES CREUS 2018- 2ESO

Departament de Socials- Projecte Camí de Sant Jaume

 

CASTELL MONESTIR D’ESCORNALBOU 2ESO-2017

Departament de Socials

Sortida a Ampúries de 2n de batxillerat. Febrer de 2017

Departament de Clàssiques