6 comentaris a “Govern i atur

 1. No sé si el que dius és una pregunta oberta, però si ho preguntes dedebó, aquesta viñeta no crec que vulgui dir que el gobern té la culpa de la crisis (que tots els goberns la tenen) sino que, quan la cosa millori, serà el gobern qui es posarà tots els mèrits, mentre que quan hi havia problemes, tot ve de fora.

 2. Exacte, això és el que molt sovint ens volen fer pensar. No m’agrada gens aquest joc polític. Crec sincerament que hi han aspectes que l’estat no pot controlar, i que a vegades per intentar controlar no fa més que empitjorar les coses. Estat totalitari,mixt, liberal o anarquisme? Això ja dependrà de cadascú…
  Però crec que la crisi econòmica és un exemple molt clar. No crec que el govern si haguès fet les coses bé, hagues pogut evitar una crisi com la que estem patint. Tampoc que en tinguin la culpa perquè l’origen d’una crisi com aquesta té aspectes massa complexos per atribuir-ho a una sola causa. Però la seva gestió hauria pogut ser molt millor, perquè només ha fet que empitjorar les coses. Ara tots patirem les conseqüències d’un govern que no ha fet més que malgastar diners a tort i a dret començant per la reducció dels pressupostos de la Generalitat d’aquest any. El govern de mas s’enfronta a un repte molt gran. Trobo molt difícil que algun govern pugui arreglar la nostra economia, però tal i com està la cosa mentre no l’empitjorin potser em donaré per satisfeta…

 3. Com bé dius, Anna, seria molt reduccionista atribuir exclusivament l’orígen d’aquesta crisi econòmica només al govern… només cal recordar que té un orígen financer; i que -en el fons- es tracta d’una crisi de les cícliques que ja es contempla en el pla teòric del capitalisme. Ara bé, el que diu la vinyeta de “no podem culpar al govern de l’atur”…. no se’l pot culpar únicament, però cal dir que la gestió del govern hauria pogut ser molt millor: en Zapatero hauria pogut posar-se les piles abans no negant la crisi per poder-se mantenir al govern i ara s’ha trobat amb que tot li ve a sobre i que costarà que ens en sortim; ha fet moltes coses inútils, mentre s’intenta projectar al món fent grans exposicions i altres tonteries deixa que els que hi vivim ens anem enfonsant en la misèria…! Què val més la pena, viure en un país admirat pels estrangers o viure en un país no tant així però que sigui econòmicament estable? Les mesures per sortir de la crisi poden ser també millors o pitjors i -personalment- crec que les que està adoptant el seu govern no són precisament les més idonies (fixem-nos en altres països: Alemanya, França…?) pel que fa al context en que ens trobem.
  Temps al temps..

 4. Sí jo també crec que no s’han fet les coses bé. De la mateixa manera que crec que no es pot considerar que sigui responsable de la crisi, sí que crec que ho és de les accions i mesures que aquest ha gestionat, que no han fet més que accentuar la mala situació econòmica actual. Espanya casi no mostra signes de recuperació mentre que altres països com Alemanya comencen a veure “la llum”…Crec sincerament que en aquest aspecte sí que té responsabilitat, i molta.

 5. Però noies, crec que la vinyeta no es centra tant en el fet de que tota la culpa la tingui el govern o no, sinó en el fet de que si algun dia s’acaba, el govern que es trabarà aleshores, ho aprofitarà per dir: mieru, jo he resolt la crisi, i no serà així. (De fet ja ho he dit abans)
  De tota manera estic completament dacord amb el que heu dit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *