CURTMETRATGES

Aquí trobareu un recull de curtmetratges que, d’una manera o d’altra, parlen de plurilingüisme, de respecte, de solidaritat, de diversitat, etc; en definitiva, de reconeixement i acceptació.

Tot i que estan classificats en primària i secundària, veureu que alguns vídeos es poden fer servir a qualsevol nivell.

 

PRIMÀRIA

El viatge d’en Saïd

 Curtmetratge musical d’animació fet amb plastilina. En ell es planteja el problema de la immigració i valors com la solidaritat. Coke Roibóo, 2006.

 

Bridge

Els seus protagonistes ensenyaran als estudiants el respecte als altres i el consens a l’hora de resoldre els problemes i no mirar sempre pels interessos personals.

 

El cazo de Lorenzo

Educar en la diversitat. Aquest és el missatge que transmet el curtmetratge ‘El Cazo de Lorenzo’, una proposta basada en el conte de l’escriptora Isabelle Carrier: relata la vida de Lorenzo, un nen de curta edat i diferent als altres que un dia descobreix que les persones bones també existeixen. El cassó de color vermell que sempre l’acompanya representa les dificultats i els obstacles a vèncer.

 

Binta i la gran idea

Explica la vida d’una nena senegalesa anomenada Binta que ve d’un poblet al sud del Senegal, al costat del riu Casamance. El rerefons d’aquest curtmetratge ens permet parlar de l’Educació pel Desenvolupament i de valors com la justícia social, la tolerància i la solidaritat; de contravalors com el racisme i el sexisme. Dirigit per Javier Fesser.

 

L’home orquestra

Aquest curtmetratge presenta la importància de treballar en grup. Reflecteix que les rivalitats no sempre són bones, especialment quan són portades a l’extrem i això implica danyar a la resta de companys.

 

SECUNDÀRIA

Swing of Change

A la ciutat de Nova York als anys 30. El seu protagonista és un barber anomenat Harry que no accepta les persones de raça negra. Però un dia tot canvia i aquesta actitud racista derivarà cap al respecte i igualtat de les persones amb independència de la seva raça.

 

The Butterfly Circus

En aquest curtmetratge es tracten valors com el respecte o la dignitat. Planteja, també, pors i temors comuns entre els nostres alumnes i nosaltres, els adults: la necessitat de sentir-se acceptats pels altres i trencar amb les barreres que moltes vegades ens posem nosaltres mateixos i que ens impedeixen assolir els nostres desitjos.

 

The Lost Thing

Amb l’Oscar al millor curt animat, aquesta cinta és una crida d’atenció a l’estil de vida que portem i que, moltes vegades, no ens deixa veure el que li passa a les persones que tenim al voltant, els seus problemes …

 

La flor més gran del món

Basat en un conte escrit pel Premi Nobel de Literatura José Saramago i compta amb la seva col·laboració,  que posa veu a la història que s’explica i, a més, té el seu propi personatge. S’hi fa una crida a la solidaritat i les relacions humanes, en un món on la manca d’ideals, l’egoisme o l’individualisme prevalen per sobre d’altres sentiments.

 

Shh! Silence Helps Homophobia – LGBT Youth Scotland

En aquest curtmetratge la cultura del silenci, el bullying i l’homofòbia. Shh! Silence Helps Homophobia parla d’acceptació, respecte i ajuda, mai fomentant valors com la violència o el racisme.


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>