ELS ESTILS D’APRENENTATGE

ACTIVITATS PER REALITZAR AMB CADA ESTIL D’APRENENTATGE

De quina manera podem impartir la nostra matèria tenint en compte les diferent maneres d’aprendre?

EXEMPLE D’ACTIVITAT FENT SERVIR TOTS ELS ESTILS D’APRENENTATGE

EL CONTE DEL GRUP DE 3er D’ESO. NO US EL PODEU PERDRE!

A continuació mostraré una activitat que realitzada a un grup de 3er d’ESO fent servir tots els estils d’aprenentatge.

A l’INS La Pineda de Badalona podem trobar un alumnat compost per nens i nenes provinents de cultures i països molt diferents als nostres, cosa de la qual intentem treure’n el màxim profit dia a dia. Així, aprofitant que era el Dia Internacional de les Llengües d’Origen i que quedava molt a prop del Dia de la Dona, vam decidir fer una activitat on quedessin reflectís una sèrie de conceptes, valors, destreses i actituds de què n’estem orgullosos com a grup.

Per començar, vam triar un conte escrit per MLuz Cañete, El vuelo de la cometa roja sobre tejados de papel, el context del qual es troba a la nova Delhi, tenint com a protagonista una nena de 12 anys. A continuació, vam dividir la història en tants fragments com persones amb una llengua materna diferent al castellà i/o català de la nostra zona geogràfica hi havia a la classe. Això feia un total d’11 fragments, més dos que ho feien en català, teníem un total de 13 persones que llegirien el conte.

Vam treballar la lectura en castellà i català a la classe (ESTIL VISUAL). Vam assajar i van participar les famílies dels nens i nenes implicades en la lectura. Finalment, va arribar l’hora de gravar (ESTIL AUDITIU). Amb l’ajuda de companys experts en la matèria, el procés de gravació a l’estudi de ràdio del centre va ser tot un èxit i una experiència magnífica per als alumnes.

Desprès de tenir l’àudio enllestit, tocava preparar la part del vídeo. Tothom a la classe va participar en el muntatge d’aquest.

Per altra banda, aquells alumnes que no havien de dir res en cap altra llengua es van encarregar de l’elaboració  dels subtítols en anglès del vídeo, de fer la introducció i del procés d’edició.

El resultat va ser aquest vídeo que ara podeu veure i que encara està en fase de millora. Estarà aviat retocat, però no ens aguantàvem i volíem mostrar-lo. En definitiva, aquesta és una mostra d’una experiència magnífica en què els alumnes, les seves llengües, el respecte, la tolerància i l’admiració mútua han estat els principals protagonistes.

El dia de Sant Jordi, tots els components del vídeo estaran a càrrec d’un taller on presentaran el vídeo, explicaran les seves experiències, opinions i sensacions (ESTIL KINÈSTETIC), i coneixeran en persona a l’escriptora del conte. Tots junts crearem una història per l’any vinent, plena d’il·lusió i esperança.

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>