MODEL DE GAMIFICACIÓ 1

Començarem amb la primera opció, la de disposar d’unes hores a la setmana, hores de desdoblament, etc. per portar la gamification a terme. Com tot, per aconseguir que funcioni ha d’estar ben planificat. Necessitarem, en primer lloc, tenir clars els objectius que volem que els alumnes atenyin i els continguts a assolir. Amb aquesta informació clara, buscarem el joc que més s’adequa a les nostres necessitats. Algunes de les característiques que el lloc web deuria tenir per donar fiabilitat i confiança són les següents:

Estètica: gràfics (simples i adequats, dimensió, promovent la comprensió), disseny i disposició (fàcil de localitzar els elements i atractiu) i so (que formi part del joc d’una manera educativa, no per transmetre missatges com Good job!).

Instrucció: Indicacions (breus, directes), propòsit (el que s’ha d’aprendre és obvi, sense especificació del nivell curricular), contingut (segueix els punts del currículum que ens interessa treballar?), precisió, temps de càrrega i descàrregues, i navegació.

Game-Based Learning: Interessos (nivells de joc, estadístiques i punts guanyats), feedback (durant i desprès, correccions i explicacions, hi ha possibilitat d’ampliar els coneixements, les pistes són mínimes i descompten punts), nivells (amb dificultat progressiva) i punts.

Informació bàsica del web: Gramàtica i ortografia, informació de contacte, i objectius de la pàgina.

Posem per exemple que estem treballant els països europeus a geografia. Un bon lloc web que reuneix les característiques abans esmentades és el següent: http://www.sheppardsoftware.com/European_Geography.htm

Comença oferint tutorials depenent d’allò que anem a treballar: capitals, països i paisatges. Té l’opció de descarregar-se els mapes en blanc per treballar amb ells. Si cliquem a l’esquerra on diu Countries Level 1, ens trobem activitats classificades en cinc nivells que proporcionen informació del país, puntuació, percentatge correcte i temps.

 

Foto geografia joc 2

 

La pàgina dóna l’opció de fer nou nivells: Beginner, Advance Beginner, Intermediate, Advance Intermediate, Expert, Expert Plus, Explorer, Geographer i Cartographer. A més, a la banda de l’esquerra es pot clicar en els països i s’obre una finestra que ens mostra una imatge del país amb les seves ciutats més importants i informació destacada del mateix. Cliqueu aquí per a veure un exemple.

Foto geografia joc 3

 

Si amb aquestes opcions no en tenim prou, aquest lloc web ofereix una secció de Fascinating Facts que al clicar ens condueix a una pàgina amb informació més desenvolupada sobre el tret destacat. Exemple aquí.

Foto geografia joc 5

University of Guam, 2008.

Aprofitant que l’exemple utilitzat ha estat GEOGRAFIA, adjunto aquest vídeo que mostra l’evolució d’Europa en 1000 anys:

 


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>