El menjador grec

En aquest article us mostrem com eren els menjadors de l’antiga Grècia on tenien lloc els Simposis i la seva distribució.

El temple d’Asclepi (Ἀσκληπιός) a Corint (Κόρινθος) albergava un ídol i un altar de sacrificis, així com l’àbaton o càmera de dormir per tenir somnis curatius. Però també, com molts temples antics, va ser seu de banquets festius en no menys de tres menjadors públics. Les habitacions estaven alineades en tres costats per sofàs de pedra on el client podia reclinar-se mentre menjava i parlava.

El dibuix d’un dels menjadors corintis mostra els comensals que realitzen activitats típiques dels banquets. L’escena mostra el segon curs o simposi: Un servent (centre) s’omple una gerra amb vi diluït i una noia toca la flauta per donar inici al banquet. Els comensals són col·locats d’acord al seu estatus social, a partir de la posició més alta (1) i descendint en rang esquerre a la posició més baixa (11).

2 comentaris a “El menjador grec

  1. Xaipe!!

    és curiós de veure com els Romans menjaven i bebien estirats. Això ara seria impensable, jo crec que m’ofegaria i tot. És increible com ha canviat les costums de quan es menjava a l’antiga Grècia fins ara.

  2. Xaipe!
    Em sembla molt interessant la manera que tenien els grecs i els romans per menjar. Era una manera molt sofisticada. Sincerament m’agradaria provar de menjar així encara que em resultaria una mica incomodo. Però si ho pensem bé, molts de nosaltres, actualment, quan estem veient la televisió mengem estirats. És una manera més rapida d’engreixar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *