Aquí us deixem una salsa grega τζατζίκι elaborada amb productes típics de l’antiga Grècia, de la qual es pot acompanyar amb tot tipus de pa o torrades. Esperem que us animeu a realitzar una recepta tan fàcil i ràpida de fer per tal de recrear receptes antigues.
Ingredients:
*1 cogombre
*1 iogurt natural
*2 cullerades de llimona
*2 grans d’all
*2-3 cullerades d’oli d’oliva
*Una mica de sal
*Una mica de pebre
*Fulles de menta
Elaboració:
1. Comencem pelant el cogombre, en traiem bé les llavors i per últim el trossegem.
2. En un bol col·loquem el cogombre tallat juntament amb el iogurt.
3. Afegim una mica de sal i un xurro d’oli d’oliva a la barreja.
4. S’afegeixen les dents d’all picats, el julivert, el pebre mòlt, el suc de llimona i les fulles de menta.
5. Per finalitzar, es barreja bé tot i se serveix.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Doy3lmnWccc[/youtube]
Retroenllaç: És possible recrear el menjar de l’antiga Grècia? | Menjar i beure a l'Antiga Grècia
Bonum diem!
Aquesta salsa grega m’ha cridat l’atenció Tzatziki, un nom molt extrany per ser una salsa i grega, suposo que els grecs, ja tenien per costum menjarla amb tot perque per el que es pot veure aqui es sencilla de fer, es una salsa extranya però tinc molt curiositat de saber el sabor que te, algun dia quan tingui temps la probare de fer! 😀
Vale!