El divendres al matí vam baixar al Polígon Can Sedó per a poder visitar el taller de l’empresa Sandro Desi. Nosaltres volíem conèixer en directe com és un procés productiu. Quan hi hem arribat ens han atès amb una gran amabilitat. Ha estat el mateix Sr. Sandro Desi i la seva filla els que ens han explicat detingudament l’acurada feina que fan al seu taller. Es tracta d’una empresa petita en tamany però molt gran en motivació, bon fer, bon criteri, imaginació, creativitat, bon gust…La visita ens ha permès entendre la tansformació de les matèries primeres de gran qualitat passant per un procés artesanal on els obrers tenen una gran importància fins a obtenir un producte manufacturat de gran qualitat. El Sr. Desi ens ha explicat molt bé el seu interès per treballar cada dia per fer molt bé els seus productes. A l’acabar la visita ens han deixat tastar un exquisit gelat de xocolata que en aquell precís moment estaven fent davant nostre. Han acceptat les nostres preguntes i ens han animat a treballar bé i a consumir productes de bona qualitat per a poder conservar la nostra salut. Des de l’Escola i en nom d’aquesta donem les gràcies al Sr . Desi i a la seva empresa per haver-nos permès conèixer el seu treball. Deixem aquí un enllaç al seu lloc web: Sandro Desi
Els productes d’aquest artesà del gelat i la pasta es venen a la pastisseria Ferran, a Casa Vives i a la botiga Mossegades.
Category Archives: Projectes
Pere Vilanova ens respon…!
El cantautor Pere Vilanova ens respon després de saber que hem fet servir la seva cançó “El centre del temps” per a música de fons del nostre vídeo sobre la geometria del campanar d’Esparreguera. Moltes gràcies Pere i molts èxits…!
“…Moltes gràcies a vosaltres! És un honor que hagueu triat un tema del meu darrer disc
Espero que ens poguem trobar ben aviat! Per a qualsevol cosa que necessiteu/actuació/xerrada podeu comptar amb mi,
moltes gràcies i bon cap de setmana!….”
Aturem les guerres…
Els nens i nenes de la Classe del Dimoni han compartit amb tots nosaltres un emotiu espectacle de dansa. Ells volien representar la crueltat i la inutilitat de les guerres. Ho han fet amb una coreografia que feia esborronar. En Pau Ibars els ha ajudat a poder realitzar-la amb una gran sensibilitat. Moltes gràcies per compartir el vostre treball.
Quina geometria amaga el campanar d’Esparreguera?
Ahir dia 23 d’abril vam publicar a YouTube el vídeo de tres minuts que explica la nostra investigació sobre el campanar d’Esparreguera i la seva geometria. L’explicació hauria pogut durar molt més però ens hem hagut d’amotllar als 3 minuts exactes ja que participem al certamen VideoMAT on s’exposen vídeos relacionats amb alguna àrea de les matemàtiques.
El vídeo que hem elaborat vol respondre a la pregunta “Quina geometria s’amaga al campanar d’Esparreguera?”. Tal com es fa habitualment a l’Escola El Puig d’Esparreguera ,es treballen les matemàtiques a partir de problemes o incògnites que ens presenta l’entorn proper als nois i noies. D’una forma vivencial la visita al campanar ens va fer possible veure la relació geomètrica entre el quadrat , l’octògon i la circumferència. A part de la visita al campanar el treball ha comptat amb la col·laboració a classe de dos arquitectes que són pares de dos dels nois. Cadascun amb la seva aportació ens va possibilitar reflexionar i entrar en acció retallant, dibuixant figures geomètriques planes i en volum que volien representar l’objectiu del problema a resoldre.
Esperem que us agradi. Agraïm a tots i totes les persones que han fet possible aquest treball . De forma especial a:
Sr. Manel Mata, pare d’en Manel,arquitecte
Sr. Òscar Simon, pare de l’Oriol, arquitecte tècnic
Sr. Josep Teruel, responsable de les visites al campanar
als Amics del Campanar d’Esparreguera
Al Sr . Carles LLadó, matemàtic
Música de Pere Vilanova musicalliure.cat
Als nois i noies, pares i mares i mestres de l’Escola
La Festa de Sant Jordi dedicada a Antoni Tàpies…
Interpretem el símbol de les creus d’Antoni Tàpies.
Projecte Antoni Tàpies
Divendres al campanar d’Esparreguera
El programa Divendres de TV3 va fer un reportatge del campanar d’Esparreguera que ens recorda la visita que vam fer nosaltres.
Conferència de la Zoè sobre els “Trolls”
La Zoè ens va fer una fantàstica conferència sobre els “Trolls”. Ella va explicar molt i molt bé tota la informació sobre aquests personatges fantàstics que habiten als boscos de Noruega. Al final de la conferència a part de felicitar-la pel seu treball hem parlat de la importància de “creure” en aquests éssers fantàstics per a poder entendre millor les coses que són reals. Moltes felicitats Zoè i moltes gràcies.