Category Archives: Blocs de Classe

Sopar final de curs amb nois i noies i pares i mares…

Ahir divendres al vespre vam fer al pati de l’Escola el sopar final de curs de la Classe del Bruixot. Els pares i mares van organitzar un fantàstic sopar amb bons aliments, bona companyia, bon humor, amb bon diàleg i sintonia. Primerament van sopar nois i noies i després els grans van posar-se a taula parlant de les seves coses. Tots i totes coincidien en la velocitat en què ha passat aquest curs. Al final del sopar nois i noies i pares i mares van donar un regal al mestre d’aquest any que els va transmetre la seva gratitud pel treball realitzat i per la bona entesa que s’ha produit al llarg del curs. Moltes gràcies a tots i totes. Gràcies als pares i mares dinamitzadors/es. Gràcies al nois i noies per voler venir al sopar i transmetre la seva alegria a tots plegats. Mentre sopàvem un poema de Miquel Martí i Pol se’ns feia present.

Penso
que res no és en va;
que res d’allò que dic
ni d’allò que faig
no es perd,
si en el joc hi arrisco
tot el que tinc,
sense temor de perdre.

Dic
ben poca cosa.
Que ja ha arribat el temps d’alçar-nos
i sortir a ple carrer
i acollir tota
la gent com a germans.

Faig
tot el que puc per adaptar-me al ritme
de tots els que conec,
un per un i amb esforç,
perquè la meva veu els sigui
com un indret comú,
com una taula.

Miquel Martí i Pol

Conferència sobre el comerç


El nostre company Oriol C. va explicar-nos amb detall el tema del comerç mundial. Vam poder comprovar que ell coneix molt bé el procediment quer se segueix per a fer possible els intercanvis comercials internacionals. Vam parla de : valor afegit, intermediaris, compra, venda, cost, cost real, comerç just…Moltes gràcies Oriol i felicitats.

Conferència sobre l’Antàrtida

La nostra companya Alba ens ha fet una interessant conferència sobre l’Antàrtida. Ella ens ha explicat molt bé molts detalls d’aquell lloc llunyà del planeta Terra. Ha parlat del continent Antàrtic i també dels animals que habiten en aquells indrets: balenes, pingüins, taurons, foques i els calamars gegants… A la ronda de preguntes i felicitacions tota la classe l’ha volgut felicitar. Hem parlat en concret dels Kraquens i de les balenes. Posteriorment a la conferència de l’Alba hem seguit parlant de les balenes i de la necessitat de protegir-les.

Conferència sobre “Les set meravelles del món”

En Daniel ens va parlar de les set meravelles del món. Ell va fer una detallada explicació sobre monuments realitzats per la humanitat que des del 7/7 del 2007 consten com a grans obres admirades a tot el món.  En el moment de les preguntes a part de felicitar-lo vam parlar sobre les coses que cadascun de nosaltres fem dia rera dia i que també poden ser meravelles si les fem ben fetes. Felicitats Daniel!

Conferència sobre “La nit de Sant Joan”

En Denyl ens va fer una conferència sobre “La nit de Sant Joan”. Ell va explicar molt bé el significat de la tradició que properament celebrarem. Va parlar de la Flama del Canigó  i de la tradició del foc, els petards i les falles que es fan en alguns pobles del Pirineu. Al torn de preguntes tota la classe el va felicitar. Vam comentar que és molt important ser fidels a allò que passa cada any i que és originari de la nostra terra. Cal saber què celebrem en cada moment. Un cop vam acabar la conferència en Denyl ens va convidar a un tros de coca deliciós. Moltes gràcies Denyl.

Reunió a la Classe del Bruixot . Maig 2013

Durant la reunió vam veure aquest petit vídeo on nois i noies expliquen com valoren el curs. Cal tenir en compte que allò que expliquen és recollit espontàniament.
[vimeo]http://vimeo.com/66951370[/vimeo]
També vam veure aquest fantàstic vídeo com a imatge de fons per parlar de les pors i d’allò que sembla impossible aconseguir però que amb ganes i tots junts podem aconseguir.

Pere Vilanova ens respon…!

El cantautor Pere Vilanova ens respon després de saber que hem fet servir la seva cançó “El centre del temps” per a música de fons del nostre vídeo sobre la geometria del campanar d’Esparreguera. Moltes gràcies Pere i molts èxits…!

“…Moltes gràcies a vosaltres! És un honor que hagueu triat un tema del meu darrer disc

Espero que ens poguem trobar ben aviat! Per a qualsevol cosa que necessiteu/actuació/xerrada podeu comptar amb mi,

moltes gràcies i bon cap de setmana!….”