Category Archives: Conferències

Conferència sobre dislèxia


El nostre company Ferran ha explicat molt bé el difícil tema de la dislèxia. Aquest tema, que ell coneix molt bé, ens fa veure que no és un problema sinó que és una dificultat que es pot treballar. Les persones que mostren aquesta dificultat sovint viuen entre la incomprensió de les seves persones properes. Ha explicat molt bé el tema i l’hem felicitat. En Ferran ha tancat el cicle de conferències d’aquest curs.

Conferència sobre el comerç


El nostre company Oriol C. va explicar-nos amb detall el tema del comerç mundial. Vam poder comprovar que ell coneix molt bé el procediment quer se segueix per a fer possible els intercanvis comercials internacionals. Vam parla de : valor afegit, intermediaris, compra, venda, cost, cost real, comerç just…Moltes gràcies Oriol i felicitats.

Conferència sobre les fruites de Colòmbia


La nostra companya Laura va fer una conferència sobre les fruites que vénen de Colòmbia. Ella s’havia preparat molt bé el tema i ens va fer una mostra de fruites tropicals explicant el seu origen fins que arriben a les nostres taules. Vam poder veure també el camí que segueixen des de que el pagès les cull fins el seu pas pels medis de transport , Mercabarna i les botigues especialitzades. Vam poder veure també diverses plantes i fruites amb propietats medicinals. Moltes gràcies Laura i felicitats pel teu treball.

“Conferència sobre “Els elements de la taula periòdica”

La nostra companya Clara ens ha fet una extensa i minuciosa conferència sobre els elements de la taula periòdica. Ella coneixia molt bé el tema i ens ho ha explicat molt acuradament. Ha explicat la major part d’elements que hi apareixen i n’ha exposat les seves propietats, curiositats i aplicacions. Quan ha acabat l’hem felicitat perquè ens havia demostrat que s’ho havia estudiat molt bé. Pero la seva conferència no acabava aquí. Ells ens ha fet fer un experiment per a identificar la presència de carboni i sodi en algunes mostres que hem hagut de provar. Moltes gràcies Clara pel teu treball i per fer-nos pensar…!

Conferència sobre l’Antàrtida

La nostra companya Alba ens ha fet una interessant conferència sobre l’Antàrtida. Ella ens ha explicat molt bé molts detalls d’aquell lloc llunyà del planeta Terra. Ha parlat del continent Antàrtic i també dels animals que habiten en aquells indrets: balenes, pingüins, taurons, foques i els calamars gegants… A la ronda de preguntes i felicitacions tota la classe l’ha volgut felicitar. Hem parlat en concret dels Kraquens i de les balenes. Posteriorment a la conferència de l’Alba hem seguit parlant de les balenes i de la necessitat de protegir-les.

Conferència sobre els creuers

La Marta ens va fer una complerta conferència sobre els creuers. Ella va explicar la seva pròpia experiència en aquests vaixells gegants. Ens va explicar els detalls dels interiors d’aquestes naus que solquen els mars. Va explicar també alguns naufragis històrics que també formen part del tema . En el torn de preguntes, a part de felicitar-la vam parlar del fet que aquestes naus tant grans depenen també de petits detalls tant en la seva construcció com en la seva vida dia a dia. Aquest fet ens fa pensar en la classe i en la importància de fer la feina ben feta.

Conferència sobre Antoni Gaudí

En Xavier ens va fer una interessant conferència sobre Antoni Gaudí. Ell ens va explicar molts detalls de la vida d’aquest arquitecte. També ens va mostrar molts detalls d’alguns dels seus monuments més famosos que ell havia visitat i fotografiat prèviament. Vam poder veure i escoltar molts detalls de la seva forma de treballar i pensar. Les imatges eren precioses i molt explicatives de l’obra d’aquest autor. Vam felicitar-lo molt pel seu treball i la seva explicació. Al final de la sessió ell ens va convidar a menjar un trencadís de xocolata que representava un dels dracs que havia representat Antoni Gaudí. Felicitats Xavier.

Conferència sobre “Les set meravelles del món”

En Daniel ens va parlar de les set meravelles del món. Ell va fer una detallada explicació sobre monuments realitzats per la humanitat que des del 7/7 del 2007 consten com a grans obres admirades a tot el món.  En el moment de les preguntes a part de felicitar-lo vam parlar sobre les coses que cadascun de nosaltres fem dia rera dia i que també poden ser meravelles si les fem ben fetes. Felicitats Daniel!

Conferència sobre “La nit de Sant Joan”

En Denyl ens va fer una conferència sobre “La nit de Sant Joan”. Ell va explicar molt bé el significat de la tradició que properament celebrarem. Va parlar de la Flama del Canigó  i de la tradició del foc, els petards i les falles que es fan en alguns pobles del Pirineu. Al torn de preguntes tota la classe el va felicitar. Vam comentar que és molt important ser fidels a allò que passa cada any i que és originari de la nostra terra. Cal saber què celebrem en cada moment. Un cop vam acabar la conferència en Denyl ens va convidar a un tros de coca deliciós. Moltes gràcies Denyl.

Conferència sobre els fenòmens naturals


El nostre company Marc E. ens ha presentat unes impressionants informacions sobre fenòmens naturals que sovint produeixen grans catàstrofes. Ell ha explicat molt bé les conseqüències que poden tenir : terratrèmols, tsunamis, tornados… Hem pensat en la sort que tenim a casa nostra de no patir aquests fenòmens. Tot i així hem explicat que a Esparreguera de tant en tant es produeixen petits terratrèmols i hem recordat que tenim molt a prop aigües sulfuroses que ens fan pensar en una zona volcànica propera. Hem felicitat també a en Marc.