Category Archives: Certàmens

L’Escola… Premi X(p)rimenta 2013

Premi X(p)rimenta 2013

L’Escola El Puig guanya el Premi X(p)rimenta convocats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquest és el veredicte del jurat que lliurarà el premi el proper divendres dia 28 de juny gràcies a la presentació del vídeo que vam fer a l’Escola de la Segona Jornada de la Ciència dins de la Setmana de la Ciència:

“…Premi a l’escola que ha promogut la màxima participació dels seus alumnes en les diferents etapes educatives a l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera…”

Deixem aquí un enllaç amb el vídeo la la Jornada de la Ciència que ha fet possible la concessió del Premi.

X(p)rimenta 2013 és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, que enguany compta amb el patrocini dels Vilars Rurals, del Grup SERHS.

X(p)rimenta s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant.

L’Escola Premi Ensenyament 2013 Fundació Cercle d’Economia…!

[vimeo]http://vimeo.com/65776048[/vimeo]

Estem molt contents de fer-vos saber que l’Escola El Puig és Premi Ensenyament 2013 de la Fundació Cercle d’Economia. Aquesta era la nota de premsa que apareixia ahir explicant la notícia:

“…El segon premi ha estat per a l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera, que funciona des del 1970. Els excel·lents resultats acadèmics dels seus alumnes i la seva aposta per una educació de qualitat els han valgut els 15.000 euros del premi. La consellera d’Enseyament, Irene Rigau, ha recordat la importància de l’educació integral….” Font. Agència Catalana de Notícies 6/5/13

Pere Vilanova ens respon…!

El cantautor Pere Vilanova ens respon després de saber que hem fet servir la seva cançó “El centre del temps” per a música de fons del nostre vídeo sobre la geometria del campanar d’Esparreguera. Moltes gràcies Pere i molts èxits…!

“…Moltes gràcies a vosaltres! És un honor que hagueu triat un tema del meu darrer disc

Espero que ens poguem trobar ben aviat! Per a qualsevol cosa que necessiteu/actuació/xerrada podeu comptar amb mi,

moltes gràcies i bon cap de setmana!….”

 

Quina geometria amaga el campanar d’Esparreguera?


Ahir dia 23 d’abril vam publicar a YouTube el vídeo de tres minuts que explica la nostra investigació sobre el campanar d’Esparreguera i la seva geometria. L’explicació hauria pogut durar molt més però ens hem hagut d’amotllar als 3 minuts exactes ja que participem al certamen VideoMAT on s’exposen vídeos relacionats amb alguna àrea de les matemàtiques.
El vídeo que hem elaborat vol respondre a la pregunta “Quina geometria s’amaga al campanar d’Esparreguera?”. Tal com es fa habitualment a l’Escola El Puig d’Esparreguera ,es treballen les matemàtiques a partir de problemes o incògnites que ens presenta l’entorn proper als nois i noies. D’una forma vivencial la visita al campanar ens va fer possible veure la relació geomètrica entre el quadrat , l’octògon i la circumferència. A part de la visita al campanar el treball ha comptat amb la col·laboració a classe de dos arquitectes que són pares de dos dels nois. Cadascun amb la seva aportació ens va possibilitar reflexionar i entrar en acció retallant, dibuixant figures geomètriques planes i en volum que volien representar l’objectiu del problema a resoldre.
Esperem que us agradi. Agraïm a tots i totes les persones que han fet possible aquest treball . De forma especial a:
Sr. Manel Mata, pare d’en Manel,arquitecte
Sr. Òscar Simon, pare de l’Oriol, arquitecte tècnic
Sr. Josep Teruel, responsable de les visites al campanar
als Amics del Campanar d’Esparreguera
Al Sr . Carles LLadó, matemàtic
Música de Pere Vilanova musicalliure.cat
Als nois i noies, pares i mares i mestres de l’Escola

Conferència sobre la geometria del campanar d’Esparreguera…

El Sr. Òrcar Simon , pare de l’Oriol, ens ha parlat de la geometria del campanar d’Esparreguera. L’Òscar és un expert en aquest campanar, ja que va participar en les tasques de reconstrucció que es van realitzar fa uns anys. La seva conferència ens serà molt útil per a poder comprendre la geometria que amaga el campanar d’Esparreguera per tal de participar al certamen VideoMAT…Matemàtiques per a respondre preguntes. Moltes gràcies Òscar.

Rebem un diploma de La Marató de TV3 2012

 


Ens fa molta il·lusió explicar que hem rebut un diploma de la Marató de TV3 reconeixent el nostre treball per la Marató de TV3 d’aquest any. Juntament amb el diploma hem rebut aquesta carta. Moltes gràcies.

Benvolguts amics,

La Marató 2012 va acabar amb un marcador de 10.113.152 €, una xifra que, tot i que ja és històrica, encara ha d’augmentar amb els donatius que arribin fins al 31 de març, data del tancament definitiu de l’edició. Aquesta fita econòmica permetrà impulsar la recerca oncològica a Catalunya i avançar en l’objectiu que perseguim: fer del càncer una malaltia curable o crònica.

Amb La Marató 2012 hem fet història. D’una banda, per la recaptació aconseguida, que en el moment actual té un valor encara més gran, però, sobretot, perquè els ciutadans, les entitats i les empreses d’aquest país, us hi heu implicat amb més intensitat que mai. Aquest any hem demostrat que, malgrat les dificultats, La Marató és un projecte col·lectiu, que fem possible amb milers d’esforços i il·lusions individuals.

Per tot això, us faig arribar un diploma acreditatiu de la vostra col·laboració en La Marató 2012. En tractar-se d’un document digital, el podreu enviar a les entitats que han participat en l’organització de la vostra iniciativa.

Aprofito l’ocasió per animar-vos a participar en l’edició 2013 del programa, que se celebrarà el diumenge 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives (Alzheimer, Parkinson, distròfia muscular, corea de Huntington, esclerosi múltiple i ELA, entre altres).

Rebeu una salutació ben cordial.

Carme Basté

Directora

Investiguem el campanar d’Esparreguera

Avui hem començat una investigació sobre el Campanar d’Esparreguera. Es tracta de saber moltes coses sobre aquest element tant característic del nostre poble. Volem saber quins elements matemàtics s’hi amaguen. De forma especial ens interessa la seva geometria. La idea és de fer un vídeo de 3 minuts sobre el tema. Aquest era un dels somnis de la Classe que vam escriure en una llibreta a la classe del Sol. Per fi serà possible!!!

Demanem als paresw i mares que tinguin traça amb l’arquitectura si ens poden donar un cop de mà:

Vista de 360º des del campanar d’Esparreguera.