Han arribat a casa els informes del curs i les recomanacions que des de l’Escola us fem per preparar bé el curs de sisè. Des d’aquest enllaç “relaxant” et deixo també l’explicació que pares i mares han trobat al sobre dels informes. Recorda també que si m’envies algun treball mirarem de publicar-lo al blog.
Category Archives: Classe
1 de juliol de 2013…Aniversari de la Joana Raspall.
Aquest curs de cinquè hem parlat de la poetessa Joana Raspall que just aquest dia 1 de juliol ha fet 100 anys. A part del mèrit d’arribar a aquesta edat, li volem agrair les bones estones que ens ha fet passat tot llegint les seves poesies. Moltes gràcies i felicitats…!
Gràcies Rosaura…
L’Escola… Premi X(p)rimenta 2013
L’Escola El Puig guanya el Premi X(p)rimenta convocats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquest és el veredicte del jurat que lliurarà el premi el proper divendres dia 28 de juny gràcies a la presentació del vídeo que vam fer a l’Escola de la Segona Jornada de la Ciència dins de la Setmana de la Ciència:
“…Premi a l’escola que ha promogut la màxima participació dels seus alumnes en les diferents etapes educatives a l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera…”
X(p)rimenta 2013 és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, que enguany compta amb el patrocini dels Vilars Rurals, del Grup SERHS.
X(p)rimenta s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant.
Camp d’Aprenentatge 2013-14. Olot i la Zona Volcànica de la Garrotxa
El proper curs 2013-14 anirem al Camp d’Aprenentatge de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És el Camp més antic al quan anem l’Escola. Els monitors/res ens coneixen molt bé. En concret hi anirem del 23 al 27 de setembre de 2013, vaja d’aquí pocs dies…! Va ser en aquest Camp on vàrem aprendre a treballar amb la meteorologia. Coneixerem volcans en directe i viurem terratrèmols i un bosc ben especial. Per anar-hi les mestrs del Camp només ens demanen una condició. Cal que nois i noies portin après el poema de Joan Maragall “La Fageda de Jordà”.
Saps on és la fageda d’en Jordà?
Si vas pels volts d’Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i pregon
com mai més n’hagis trobat al món:
un verd com d’aigua endins, pregon i clar;
el verd de la fageda d’en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud
s’atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot el món
en el silenci d’aquell lloc pregon,
i no pensa en sortir o hi pensa en va:
és pres de la fageda d’en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!
Joan Maragall
El Blog de la Classe ja passa de les 7.000 visites…!
El Blog de la Classe ja passa de les 7.000 visites. Aquest comptador el vam posar a començament de curs i aquest és el resultat. Moltes gràcies a tots i totes per fer-ho possible.
Sopar final de curs amb nois i noies i pares i mares…
Ahir divendres al vespre vam fer al pati de l’Escola el sopar final de curs de la Classe del Bruixot. Els pares i mares van organitzar un fantàstic sopar amb bons aliments, bona companyia, bon humor, amb bon diàleg i sintonia. Primerament van sopar nois i noies i després els grans van posar-se a taula parlant de les seves coses. Tots i totes coincidien en la velocitat en què ha passat aquest curs. Al final del sopar nois i noies i pares i mares van donar un regal al mestre d’aquest any que els va transmetre la seva gratitud pel treball realitzat i per la bona entesa que s’ha produit al llarg del curs. Moltes gràcies a tots i totes. Gràcies als pares i mares dinamitzadors/es. Gràcies al nois i noies per voler venir al sopar i transmetre la seva alegria a tots plegats. Mentre sopàvem un poema de Miquel Martí i Pol se’ns feia present.
Penso
que res no és en va;
que res d’allò que dic
ni d’allò que faig
no es perd,
si en el joc hi arrisco
tot el que tinc,
sense temor de perdre.
Dic
ben poca cosa.
Que ja ha arribat el temps d’alçar-nos
i sortir a ple carrer
i acollir tota
la gent com a germans.
Faig
tot el que puc per adaptar-me al ritme
de tots els que conec,
un per un i amb esforç,
perquè la meva veu els sigui
com un indret comú,
com una taula.
Miquel Martí i Pol
Conferència sobre dislèxia
El nostre company Ferran ha explicat molt bé el difícil tema de la dislèxia. Aquest tema, que ell coneix molt bé, ens fa veure que no és un problema sinó que és una dificultat que es pot treballar. Les persones que mostren aquesta dificultat sovint viuen entre la incomprensió de les seves persones properes. Ha explicat molt bé el tema i l’hem felicitat. En Ferran ha tancat el cicle de conferències d’aquest curs.
Conferència sobre el comerç
El nostre company Oriol C. va explicar-nos amb detall el tema del comerç mundial. Vam poder comprovar que ell coneix molt bé el procediment quer se segueix per a fer possible els intercanvis comercials internacionals. Vam parla de : valor afegit, intermediaris, compra, venda, cost, cost real, comerç just…Moltes gràcies Oriol i felicitats.
Conferència sobre les fruites de Colòmbia
La nostra companya Laura va fer una conferència sobre les fruites que vénen de Colòmbia. Ella s’havia preparat molt bé el tema i ens va fer una mostra de fruites tropicals explicant el seu origen fins que arriben a les nostres taules. Vam poder veure també el camí que segueixen des de que el pagès les cull fins el seu pas pels medis de transport , Mercabarna i les botigues especialitzades. Vam poder veure també diverses plantes i fruites amb propietats medicinals. Moltes gràcies Laura i felicitats pel teu treball.