Aquest curs de cinquè hem parlat de la poetessa Joana Raspall que just aquest dia 1 de juliol ha fet 100 anys. A part del mèrit d’arribar a aquesta edat, li volem agrair les bones estones que ens ha fet passat tot llegint les seves poesies. Moltes gràcies i felicitats…!
Category Archives: Cooperació
L’Escola… Premi X(p)rimenta 2013
L’Escola El Puig guanya el Premi X(p)rimenta convocats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquest és el veredicte del jurat que lliurarà el premi el proper divendres dia 28 de juny gràcies a la presentació del vídeo que vam fer a l’Escola de la Segona Jornada de la Ciència dins de la Setmana de la Ciència:
“…Premi a l’escola que ha promogut la màxima participació dels seus alumnes en les diferents etapes educatives a l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera…”
X(p)rimenta 2013 és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, que enguany compta amb el patrocini dels Vilars Rurals, del Grup SERHS.
X(p)rimenta s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant.
Jornada esportiva 2013
Sopar final de curs amb nois i noies i pares i mares…
Ahir divendres al vespre vam fer al pati de l’Escola el sopar final de curs de la Classe del Bruixot. Els pares i mares van organitzar un fantàstic sopar amb bons aliments, bona companyia, bon humor, amb bon diàleg i sintonia. Primerament van sopar nois i noies i després els grans van posar-se a taula parlant de les seves coses. Tots i totes coincidien en la velocitat en què ha passat aquest curs. Al final del sopar nois i noies i pares i mares van donar un regal al mestre d’aquest any que els va transmetre la seva gratitud pel treball realitzat i per la bona entesa que s’ha produit al llarg del curs. Moltes gràcies a tots i totes. Gràcies als pares i mares dinamitzadors/es. Gràcies al nois i noies per voler venir al sopar i transmetre la seva alegria a tots plegats. Mentre sopàvem un poema de Miquel Martí i Pol se’ns feia present.
Penso
que res no és en va;
que res d’allò que dic
ni d’allò que faig
no es perd,
si en el joc hi arrisco
tot el que tinc,
sense temor de perdre.
Dic
ben poca cosa.
Que ja ha arribat el temps d’alçar-nos
i sortir a ple carrer
i acollir tota
la gent com a germans.
Faig
tot el que puc per adaptar-me al ritme
de tots els que conec,
un per un i amb esforç,
perquè la meva veu els sigui
com un indret comú,
com una taula.
Miquel Martí i Pol
Conferència sobre dislèxia
El nostre company Ferran ha explicat molt bé el difícil tema de la dislèxia. Aquest tema, que ell coneix molt bé, ens fa veure que no és un problema sinó que és una dificultat que es pot treballar. Les persones que mostren aquesta dificultat sovint viuen entre la incomprensió de les seves persones properes. Ha explicat molt bé el tema i l’hem felicitat. En Ferran ha tancat el cicle de conferències d’aquest curs.
Conferència sobre el comerç
El nostre company Oriol C. va explicar-nos amb detall el tema del comerç mundial. Vam poder comprovar que ell coneix molt bé el procediment quer se segueix per a fer possible els intercanvis comercials internacionals. Vam parla de : valor afegit, intermediaris, compra, venda, cost, cost real, comerç just…Moltes gràcies Oriol i felicitats.
Sessió final de Filosofia 3/18. Kio i Gus
Ahir dijous vam fer una emocionant sessió de Filosofia 3/18.Vam dialogar sobre el capítol X del llibre de Kio i Gus que hem estat llegint i pensant durant tot el curs. A la sessió també hi van venir pares i mares que van veure com pensàvem bé, com pensàvem amb cura, com pensàvem amb esperit crític… Al final de la sessió tots i totes vam veure que havíem fet un bon treball. Els pares i mares també van participar explicant què els havia semblat. Ens ha quedat un molt bon record del treball amb Filosofia.
Presentació del llibre “De Tàpies” a la Fundació Tàpies
Ahir dimecres dia 5 de juny es va fer la presentació del llibre Llampec “De Tàpies” a la Fundació Tàpies de Barcelona. A l’Acte hi van assistir pares, mares, Mestres i alumnes. La Montse Fusalba va explicar com s’havia fet possible el projecte d’aquest any. Va explicar detalladament tots els treballs realitzats a l’Escola. Després d’això l’Eulàlia Bosch va explicar a tothom la importància del treball que l’Escola havia realitzat i com n’és d’important que un Centre Educatiu vulgui presentar als nois i noies artistes contemporanis que són els que tenen les claus per entendre l’actualitat. En Pere en representació dels alumnes de l’Escola també va participar de la presentació.
Va ser un acte molt entranyable i cordial.
Conferència sobre els creuers
La Marta ens va fer una complerta conferència sobre els creuers. Ella va explicar la seva pròpia experiència en aquests vaixells gegants. Ens va explicar els detalls dels interiors d’aquestes naus que solquen els mars. Va explicar també alguns naufragis històrics que també formen part del tema . En el torn de preguntes, a part de felicitar-la vam parlar del fet que aquestes naus tant grans depenen també de petits detalls tant en la seva construcció com en la seva vida dia a dia. Aquest fet ens fa pensar en la classe i en la importància de fer la feina ben feta.
Conferència sobre Antoni Gaudí
En Xavier ens va fer una interessant conferència sobre Antoni Gaudí. Ell ens va explicar molts detalls de la vida d’aquest arquitecte. També ens va mostrar molts detalls d’alguns dels seus monuments més famosos que ell havia visitat i fotografiat prèviament. Vam poder veure i escoltar molts detalls de la seva forma de treballar i pensar. Les imatges eren precioses i molt explicatives de l’obra d’aquest autor. Vam felicitar-lo molt pel seu treball i la seva explicació. Al final de la sessió ell ens va convidar a menjar un trencadís de xocolata que representava un dels dracs que havia representat Antoni Gaudí. Felicitats Xavier.