Author Archives: pbatall1

Promoció Mahatma Ghandi

IMG_1943Primer d’ESO és Promoció Mahatma Ghandi
Com cada any, la promoció que està fent primer curs d’Ensenyament Secundari , celebra el seu bateig. Aquest acte consisteix en investir aquell grup de nois i noies d’un nom que els acompanyarà la resta de cursos que passaran a l’Escola i fins i tot la resta de la seva vida. Avui doncs aquest curs té el nom de Promoció Mahatma Ghandi, en homenatge a aquest gran personatge. El nom no respon a l’atzar. Per a escollir-lo entre molts, ha calgut realitzar una tria que apuntés cap a les característiques dels nois i noies que componen el grup humà que conviu dia a dia a classe. Avui, la celebració ha consistit en una conferència explicant els motius de la tria, en parlaments d’agraïment i reconeixement i amb les reflexions dels seus mestres i de la Direcció de l’Escola. Promoció Mahatma Ghandi, els millors desitjos per a tots vosaltres en el vostre camí per l’Escola i per la vida.

L’Escola amb Càritas

CàritesEls nois i noies de la Classe del Gegant estan col·laborant amb Càritas Esparreguera recollint llits, matalassos, rentadores, armaris, neveres, etc… podeu veure la iniciativa al seu Blog “Oreneta express”. Per portar aquests objectes o menjar podeu fer-ho a l’escola o bé trucant al 608824902(Rosa) 937771192(Sara). Per a les aportacions a través de l’Escola teniu temps fins el proper dijus dia 12 de juny.

Gràcies Joana…!

IMG_9353 [640x480]La Joana Fernández, cuinera durant molts anys de l’Escola, ha començat una nova etapa. Tota l’Escola li agraïm que hagi tingut cura del menjar de tants nois i noies al llarg de dotze anys. Moltes gràcies Joana.

Concentració per les noies nigerianes…

Fotografia_acte_noies_NigèriaA l’Escola hem fet una concentració silenciosa per demanar l’alliberament de les noies nigerianes. Aquest ha estat el manifest que hem llegit.

Esparreguera, 14 de maig 2014

A Nigèria s’ha viscut una violació de tots aquests drets per part d’un grup extremista, justificada a través de la seva religió. Han utilitzat 223 noies com a moneda de canvi per aconseguir alliberar els seus soldats sense pensar en la llibertat d’aquestes. L’organització terrorista rep el nom de BOKO HARAM, el qual el significat de Boko és: educació occidental, i el de Haram: pecat. L’extremisme islàmic veu com el paper de la dona s’ha anat occidentalitzant i una mostra d’això és l’accés de les dones a l’educació, cosa que no volen acceptar en els seus països.
Com deia Nelson Mandela; “L’educació és l’arma més poderosa per canviar el món”. Privar a qualsevol persona el dret a l’educació comporta una vida esclavitzada en l’analfabetisme.
Hem de fer el possible, posant entre tots el nostre granet de sorra, per aconseguir l’alliberament de les 223 noies que van ser segrestades al nord del país, forçades a convertir-se a l’Islam.


“Real countries let their girls go to school”
“Let them be”


Classe 4t ESO 2014 en nom de l’Escola