Category Archives: Civisme

1 de juliol de 2013…Aniversari de la Joana Raspall.

Aquest curs de cinquè hem parlat de la poetessa Joana Raspall que just aquest dia 1 de juliol ha fet 100 anys. A part del mèrit d’arribar a aquesta edat, li volem agrair les bones estones que ens ha fet passat tot llegint les seves poesies. Moltes gràcies i felicitats…!

Sopar final de curs amb nois i noies i pares i mares…

Ahir divendres al vespre vam fer al pati de l’Escola el sopar final de curs de la Classe del Bruixot. Els pares i mares van organitzar un fantàstic sopar amb bons aliments, bona companyia, bon humor, amb bon diàleg i sintonia. Primerament van sopar nois i noies i després els grans van posar-se a taula parlant de les seves coses. Tots i totes coincidien en la velocitat en què ha passat aquest curs. Al final del sopar nois i noies i pares i mares van donar un regal al mestre d’aquest any que els va transmetre la seva gratitud pel treball realitzat i per la bona entesa que s’ha produit al llarg del curs. Moltes gràcies a tots i totes. Gràcies als pares i mares dinamitzadors/es. Gràcies al nois i noies per voler venir al sopar i transmetre la seva alegria a tots plegats. Mentre sopàvem un poema de Miquel Martí i Pol se’ns feia present.

Penso
que res no és en va;
que res d’allò que dic
ni d’allò que faig
no es perd,
si en el joc hi arrisco
tot el que tinc,
sense temor de perdre.

Dic
ben poca cosa.
Que ja ha arribat el temps d’alçar-nos
i sortir a ple carrer
i acollir tota
la gent com a germans.

Faig
tot el que puc per adaptar-me al ritme
de tots els que conec,
un per un i amb esforç,
perquè la meva veu els sigui
com un indret comú,
com una taula.

Miquel Martí i Pol

Conferència sobre dislèxia


El nostre company Ferran ha explicat molt bé el difícil tema de la dislèxia. Aquest tema, que ell coneix molt bé, ens fa veure que no és un problema sinó que és una dificultat que es pot treballar. Les persones que mostren aquesta dificultat sovint viuen entre la incomprensió de les seves persones properes. Ha explicat molt bé el tema i l’hem felicitat. En Ferran ha tancat el cicle de conferències d’aquest curs.

Conferència sobre les fruites de Colòmbia


La nostra companya Laura va fer una conferència sobre les fruites que vénen de Colòmbia. Ella s’havia preparat molt bé el tema i ens va fer una mostra de fruites tropicals explicant el seu origen fins que arriben a les nostres taules. Vam poder veure també el camí que segueixen des de que el pagès les cull fins el seu pas pels medis de transport , Mercabarna i les botigues especialitzades. Vam poder veure també diverses plantes i fruites amb propietats medicinals. Moltes gràcies Laura i felicitats pel teu treball.

Instruments de vent metall…

Dimecres passat el senyor Néstor Munt, professor de trompeta a l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat, ens va explicar la història dels instruments de vent metall. Va començar a fer-nos una explicació mostrant-nos instrumentas des dels més antics fins als més recents i actuals. Per acabar la seva explicació va deixar que provéssim de treure algun so dels instruments que portava. Moltes gràcies.

Sessió final de Filosofia 3/18. Kio i Gus

Ahir dijous vam fer una emocionant sessió de Filosofia 3/18.Vam dialogar sobre el capítol X del llibre de Kio i Gus que hem estat llegint i pensant durant tot el curs. A la sessió també hi van venir pares i mares que van veure com pensàvem bé, com pensàvem amb cura, com pensàvem amb esperit crític… Al final de la sessió tots i totes vam veure que havíem fet un bon treball. Els pares i mares també van participar explicant què els havia semblat. Ens ha quedat un molt bon record del treball amb Filosofia.

Presentació del llibre “De Tàpies” a la Fundació Tàpies

Ahir dimecres dia 5 de juny es va fer la presentació del llibre Llampec “De Tàpies” a la Fundació Tàpies de Barcelona. A l’Acte hi van assistir pares, mares, Mestres i alumnes. La Montse Fusalba va explicar com s’havia fet possible el projecte d’aquest any. Va explicar detalladament tots els treballs realitzats a l’Escola. Després d’això l’Eulàlia Bosch va explicar a tothom la importància del treball que l’Escola havia realitzat i com n’és d’important que un Centre Educatiu vulgui presentar als nois i noies artistes contemporanis que són els que tenen les claus per entendre l’actualitat. En Pere en representació dels alumnes de l’Escola també va participar de la presentació.
Va ser un acte molt entranyable i cordial.

Taller de civisme

Ahir dimecres, vam fer la darrera sessió de treball amb la Policia Local i els responsables d’Ensenyament de l’Ajuntament. Han estat tres sesssions de treball que tots hem valorat com a molt interessants. A més a més han estat molt relacionades amb els objectius que com a classe hem compartit aquest curs…Respecte, companyonia, ajut, confiança… En Diego ens va parlar del civisme tot caminant cap a la caserna. Vam veure sobre el terreny molts actes que fan les persones pels carrers i que no ajuden a tenir una bona convivència. Un cop vam arribar vam apuntar en una pissarra tots els actes incívics que havíem vist: grafits, burilles, caques de gos, gent conduint i parlant pel mòbil…Un cop vam acabar va venir la Sra. Anna que és tècnica de l’Ajuntament. Amb ells vam explicar què enteníem per civisme i vam omplir ben bé una pissarra sencera. Després d’això vam fer un treball que ens feia situar en el paper de persones o situacions problemàtiques. Un cop llegits els problemes vam haver de pensar les millors solucions. Va ser molt divertit.
En nom de l’Escola i dels pares i mares donem les gràcies a la Policia Local i a l’Ajuntament.

Conferència sobre Richard Wagner

Avui dilluns el Sr. Albert Galceran ha vingut a l’Escola per fer-nos una conferència sobre Richard Wagner. Cal tenir en compte que aquest any se celebra el 2oo aniversari de la seva mort. A l’Escola durant molts mesos hem fet esment que Wagner era el músic preferit d’Antoni Tàpies. L’Albert ens ha ensenyat a reconèixer  la música d’aquest compositor visualitzant alguna de les seves obres tot comparant-les amb altres autors d’òpera com Verdi o Mozart. Ens ha explicat detalls curiosos de la posada en escena de la seva música com per exemple la durada de les seves composicions o el detall de l’apagada dels llums inicial de cada representació. L’Albert Galceran  fa de periodista a l’emissora La Xarxa. Podeu seguir-lo al seu programa especialitzat en òpera anomenat “Moments d’òpera“. Per donar-li les gràcies d’haver vingut a l’Escola li hem donat un petit detall.