Category Archives: Conferències d’experts

Instruments de vent metall…

Dimecres passat el senyor Néstor Munt, professor de trompeta a l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat, ens va explicar la història dels instruments de vent metall. Va començar a fer-nos una explicació mostrant-nos instrumentas des dels més antics fins als més recents i actuals. Per acabar la seva explicació va deixar que provéssim de treure algun so dels instruments que portava. Moltes gràcies.

Presentació del llibre “De Tàpies” a la Fundació Tàpies

Ahir dimecres dia 5 de juny es va fer la presentació del llibre Llampec “De Tàpies” a la Fundació Tàpies de Barcelona. A l’Acte hi van assistir pares, mares, Mestres i alumnes. La Montse Fusalba va explicar com s’havia fet possible el projecte d’aquest any. Va explicar detalladament tots els treballs realitzats a l’Escola. Després d’això l’Eulàlia Bosch va explicar a tothom la importància del treball que l’Escola havia realitzat i com n’és d’important que un Centre Educatiu vulgui presentar als nois i noies artistes contemporanis que són els que tenen les claus per entendre l’actualitat. En Pere en representació dels alumnes de l’Escola també va participar de la presentació.
Va ser un acte molt entranyable i cordial.

Taller de civisme

Ahir dimecres, vam fer la darrera sessió de treball amb la Policia Local i els responsables d’Ensenyament de l’Ajuntament. Han estat tres sesssions de treball que tots hem valorat com a molt interessants. A més a més han estat molt relacionades amb els objectius que com a classe hem compartit aquest curs…Respecte, companyonia, ajut, confiança… En Diego ens va parlar del civisme tot caminant cap a la caserna. Vam veure sobre el terreny molts actes que fan les persones pels carrers i que no ajuden a tenir una bona convivència. Un cop vam arribar vam apuntar en una pissarra tots els actes incívics que havíem vist: grafits, burilles, caques de gos, gent conduint i parlant pel mòbil…Un cop vam acabar va venir la Sra. Anna que és tècnica de l’Ajuntament. Amb ells vam explicar què enteníem per civisme i vam omplir ben bé una pissarra sencera. Després d’això vam fer un treball que ens feia situar en el paper de persones o situacions problemàtiques. Un cop llegits els problemes vam haver de pensar les millors solucions. Va ser molt divertit.
En nom de l’Escola i dels pares i mares donem les gràcies a la Policia Local i a l’Ajuntament.

Conferència sobre Richard Wagner

Avui dilluns el Sr. Albert Galceran ha vingut a l’Escola per fer-nos una conferència sobre Richard Wagner. Cal tenir en compte que aquest any se celebra el 2oo aniversari de la seva mort. A l’Escola durant molts mesos hem fet esment que Wagner era el músic preferit d’Antoni Tàpies. L’Albert ens ha ensenyat a reconèixer  la música d’aquest compositor visualitzant alguna de les seves obres tot comparant-les amb altres autors d’òpera com Verdi o Mozart. Ens ha explicat detalls curiosos de la posada en escena de la seva música com per exemple la durada de les seves composicions o el detall de l’apagada dels llums inicial de cada representació. L’Albert Galceran  fa de periodista a l’emissora La Xarxa. Podeu seguir-lo al seu programa especialitzat en òpera anomenat “Moments d’òpera“. Per donar-li les gràcies d’haver vingut a l’Escola li hem donat un petit detall.

Jornada sobre civisme

Avui dimarts dia 12 de març ha vingut a la Classe el senyor Diego de la Policia Local d’Esparreguera a parlar-nos del civisme i de l’incivisme. Curiosament allò que ens ha explicat coincideix amb el nostre objectiu per aquest curs. Moltes gràcies per coincidir i per venir-nos-ho a explicar…!

Sessió pràctica sobre la geometria del campanar d’Esparreguera

El dijous 7/3/2013 a les 15:00h va venir el pare del Manel, el senyor Manel Mata. Ens va venir a parlar de la geometria del campanar d’Esparreguera. També va venir el Josep Teruel el responsable del campanar d’Esparreguera. El pare del Manel primer ens va dir que faríem una sessió pràctica de geometria. Amb compassos,regles i semicercles graduats/transportador d’angles. Després ens va explicar com esta distribuïda la geometria del campanar. Ens va dir que faríem un quadrat perfecte. Primer havíem de fer una ratlla amb un regle,la ratlla havia de ser de tot el que ens donés el regle al mig del full. Després havíem de fer una ratlla vertical d’un centímetre cada deu centímetres i fer dues ratlletes petites. Després havíem d’agafar el compàs ficar la punta a una de les ratlles que tu volguessis. Havies de fer una circumferència. Després havíem d’agafar el transportador d’angles i marcar 90º amb una ratlleta. També ens va ensenyar com se sabia la meitat exacte:En el quadrat feies dues diagonals i formava una ix.

Ens va explicar que per a fer un octàgon,s’havien d’ajuntar un rombe i un quadrat, d’aquella manera si seguies les línies de més endins del quadrat ja tenies un octàgon. Quan ja va acabar cadascú  feia el campanar primer un quadrat, després dos  octàgons i després la cúpula i el cupulí.

Manel, Gerard, Laura i Mariona.

 

Conferència sobre la geometria del campanar d’Esparreguera…

El Sr. Òrcar Simon , pare de l’Oriol, ens ha parlat de la geometria del campanar d’Esparreguera. L’Òscar és un expert en aquest campanar, ja que va participar en les tasques de reconstrucció que es van realitzar fa uns anys. La seva conferència ens serà molt útil per a poder comprendre la geometria que amaga el campanar d’Esparreguera per tal de participar al certamen VideoMAT…Matemàtiques per a respondre preguntes. Moltes gràcies Òscar.

Conferència sobre els somnis…

El passat divendres dia 22 de febrer va venir a la classe l’Eva Minaya per parlar-nos sobre els somnis, la son, el bon dormir…Ella és psicòloga i està especialitzada en malalties neuronals. És per això que li vam demanar que ens expliqués el procés de la son i els somnis. Aquesta informació la incorporarem al nostre projecte de treball. Moltes gràcies per haver vingut a la Classe Eva.