Category Archives: TIC

Pere Vilanova ens respon…!

El cantautor Pere Vilanova ens respon després de saber que hem fet servir la seva cançó “El centre del temps” per a música de fons del nostre vídeo sobre la geometria del campanar d’Esparreguera. Moltes gràcies Pere i molts èxits…!

“…Moltes gràcies a vosaltres! És un honor que hagueu triat un tema del meu darrer disc

Espero que ens poguem trobar ben aviat! Per a qualsevol cosa que necessiteu/actuació/xerrada podeu comptar amb mi,

moltes gràcies i bon cap de setmana!….”

 

Quina geometria amaga el campanar d’Esparreguera?


Ahir dia 23 d’abril vam publicar a YouTube el vídeo de tres minuts que explica la nostra investigació sobre el campanar d’Esparreguera i la seva geometria. L’explicació hauria pogut durar molt més però ens hem hagut d’amotllar als 3 minuts exactes ja que participem al certamen VideoMAT on s’exposen vídeos relacionats amb alguna àrea de les matemàtiques.
El vídeo que hem elaborat vol respondre a la pregunta “Quina geometria s’amaga al campanar d’Esparreguera?”. Tal com es fa habitualment a l’Escola El Puig d’Esparreguera ,es treballen les matemàtiques a partir de problemes o incògnites que ens presenta l’entorn proper als nois i noies. D’una forma vivencial la visita al campanar ens va fer possible veure la relació geomètrica entre el quadrat , l’octògon i la circumferència. A part de la visita al campanar el treball ha comptat amb la col·laboració a classe de dos arquitectes que són pares de dos dels nois. Cadascun amb la seva aportació ens va possibilitar reflexionar i entrar en acció retallant, dibuixant figures geomètriques planes i en volum que volien representar l’objectiu del problema a resoldre.
Esperem que us agradi. Agraïm a tots i totes les persones que han fet possible aquest treball . De forma especial a:
Sr. Manel Mata, pare d’en Manel,arquitecte
Sr. Òscar Simon, pare de l’Oriol, arquitecte tècnic
Sr. Josep Teruel, responsable de les visites al campanar
als Amics del Campanar d’Esparreguera
Al Sr . Carles LLadó, matemàtic
Música de Pere Vilanova musicalliure.cat
Als nois i noies, pares i mares i mestres de l’Escola

Investiguem el campanar d’Esparreguera

Avui hem començat una investigació sobre el Campanar d’Esparreguera. Es tracta de saber moltes coses sobre aquest element tant característic del nostre poble. Volem saber quins elements matemàtics s’hi amaguen. De forma especial ens interessa la seva geometria. La idea és de fer un vídeo de 3 minuts sobre el tema. Aquest era un dels somnis de la Classe que vam escriure en una llibreta a la classe del Sol. Per fi serà possible!!!

Demanem als paresw i mares que tinguin traça amb l’arquitectura si ens poden donar un cop de mà:

Vista de 360º des del campanar d’Esparreguera.

5 de febrer Dia Mundial de la Seguretat a Internet

Avui dia 5 de febrer se celebra a tot el món el Dia Internacional de la Internet segura. Aquest any es fa especial incidència en el ciberassetjament. Clicant la imatge arribareu a diversos consells de seguretat per als nois i noies de Primària. També podreu arribar a la pàgina del Departament d’Educació on es concentren tots els recursos i recomanacions per a tenir en compte a l’hora de treballar amb Internet.