Category Archives: Astronomia

El cometa “Panstarrs”

Després d’unes setmanes en què només ha estat visible des de l’hemisferi sud, el cometa C/2011 L4 (PANSTARRS) serà ara observable per a nosaltres prop de l’horitzó oest poc després de la posta de sol. La setmana passada vam veure imatges espectaculars del cometa des del cel d’Austràlia, Nova Zelanda i dels telescopis de Xile.

Conferència de la Mireia sobre El Sistema Solar

La Mireia ens ha fet una interessant conferència sobre el Sistema Solar. Ha explicat molt bé els conceptes que cal tenir clars a l’hora de conèixer la part de l’univers més proper a nosaltres. Ella ho ha explicat molt bé i així li hem agraït a la classe. Al final hem compartit diverses informacions de la conferència. També hem fet referència al lloc web de Fora d’Òrbita que té informacions molt interessants. Us la recomanem.

Avui 15 de febrer, un meteorit passa a prop de la Terra.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S7YTmS6U8WM&feature=player_embedded[/youtube]Avui ens hem fet ressó que un meteorit passarà molt a prop de la Terra. Hem projectat aquest vídeo a la Classe i l’hem comentat. És molt impressionant. A la vegada hem sabut que diversos meteorits han impactat a Rússia prop dels Urals.