Category Archives: Sortides

Camp d’Aprenentatge 2013-14. Olot i la Zona Volcànica de la Garrotxa

El proper curs 2013-14 anirem al Camp d’Aprenentatge de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És el Camp més antic al quan anem l’Escola. Els monitors/res ens coneixen molt bé. En concret hi anirem del 23 al 27 de setembre de 2013, vaja d’aquí pocs dies…! Va ser en aquest Camp on vàrem aprendre a treballar amb la meteorologia. Coneixerem volcans en directe i viurem terratrèmols i un bosc ben especial. Per anar-hi les mestrs del Camp només ens demanen una condició. Cal que nois i noies portin après el poema de Joan Maragall “La Fageda de Jordà”.

 

Saps on és la fageda d’en Jordà?

Si vas pels volts d’Olot, amunt del pla,

trobaràs un indret verd i pregon

com mai més n’hagis trobat al món:

un verd com d’aigua endins, pregon i clar;

el verd de la fageda d’en Jordà.

El caminant, quan entra en aquest lloc,

comença a caminar-hi poc a poc;

compta els seus passos en la gran quietud

s’atura, i no sent res, i està perdut.

Li agafa un dolç oblit de tot el món

en el silenci d’aquell lloc pregon,

i no pensa en sortir o hi pensa en va:

és pres de la fageda d’en Jordà,

presoner del silenci i la verdor.

Oh companyia! Oh deslliurant presó!

 

Joan Maragall

Visita al taller “Sandro Desi”

El divendres al matí vam baixar al Polígon Can Sedó per a poder visitar el taller de l’empresa Sandro Desi. Nosaltres volíem conèixer en directe com és un procés productiu. Quan hi hem arribat ens han atès amb una gran amabilitat. Ha estat el mateix Sr. Sandro Desi i la seva filla els que ens han explicat detingudament l’acurada feina que fan al seu taller. Es tracta d’una empresa petita en tamany però molt gran en motivació, bon fer, bon criteri, imaginació, creativitat, bon gust…La visita ens ha permès entendre la tansformació de les matèries primeres de gran qualitat passant per un procés artesanal on els obrers tenen una gran importància fins a obtenir un producte manufacturat de gran qualitat. El Sr. Desi ens ha explicat molt bé el seu interès per treballar cada dia per fer molt bé els seus productes. A l’acabar la visita ens han deixat tastar un exquisit gelat de xocolata que en aquell precís moment estaven fent davant nostre. Han acceptat les nostres preguntes i ens han animat a treballar bé i a consumir productes de bona qualitat per a poder conservar la nostra salut. Des de l’Escola i en nom d’aquesta donem les gràcies al Sr . Desi i a la seva empresa per haver-nos permès conèixer el seu treball. Deixem aquí un enllaç al seu lloc web: Sandro Desi
Els productes d’aquest artesà del gelat i la pasta es venen a la pastisseria Ferran, a Casa Vives i a la botiga Mossegades.

Sortida a Montserrat

Avui diumenge dia 19 de maig hem anat d’excursió a Montserrat. Ens hem trobat pares mares nois i noies a la masia de la Vinya Nova.Quan hi hem sigut tots i totes hem pujat a Sant Jeroni seguint el camí del Pont que passa per la canal que porta el mateix nom. De seguida hem guanyat alçada fent ziga-zagues molt a prop de la paret dels Pollegons. Quan hem trobat a la dreta el trencall de la canal Fosca ens hem equivocat i hem hagut de recular. De mica en mica hem anat seguint el torrent del Pont fins que hem guanyat una carena on hem esmorzat. En aquell moment hem explicat tres llegendes de Montserrat. Hem explicat la llegenda de la Roca dels Polls, la de les Encantades, la dels Escurçons i la del Boix. Hem seguit caminant per la serra de les Paparres fins a l’ermita de Sant Jeroni. Des d’allà hem pujat al cim. (1236.2 metres d’alçada). Hem fet una fotografia del grup i hem explicat el paisatge. Tot baixant hem caminat pel torrent de Santa Maria. Hem passat per sota de la Panxa del Bisbe i del Trencabarrals. Tota la colla hem passat pel Pas dels Francesos i de mica en mica hem arribat al Monestir. Un cop hem dinat hem tornat a la Vinya Nova pel camí de les Bateries.
Moltes gràcies a tots i totes les persones que heu fet possble aquesta sortida d’avui. Ha estat feta amb respecte, companyonia, ajut…i amb bon temps…!
Les fotografies són del mestre i de l’Enric Clarà. Moltes gràcies.

Diumenge dia 19 tots i totes a Montserrat…!

Benvolguts pares i mares de la classe del Bruixot.

Com cada any, els dinamitzadors de la classe us proposem una activitat per fer amb els nens. Aquest any, una mare de la classe ens va dir de fer una sortida per la muntanya de Montserrat, aprofitant que tenim a un expert en la muntanya com es el Patrici. Sortirem des de Collbató a les 9h, pujarem la muntanya i una vegada estem a dalt, dinarem tots plegats i després baixarem fins al punt de trobada.

La data de la sortida es el diumenge 19 de maig, així que us agraïm ens contesteu el més aviat possible si podeu venir o no.

També informar-vos, que farem la festa-sopar despedida del curs a la escola, el dia 14 de juny. Aquest any, ens han deixat la banda de la escola que dona a secundaria, per que ens comencem a fer a la idea de que en breu anirem a l’altre edifici.

Comprarem les coses per fer el sopar i entre tots el prepararem el mateix dia. Després de sopar passarem comptes entre totes les famílies que vinguin.

Us hi esperem a tots!!!

Últim dia per confirmar assistència pel sopar el divendres 7 de juny!!!!!

Els dinamitzadors

 

 

Conferència sobre la geometria del campanar d’Esparreguera…

El Sr. Òrcar Simon , pare de l’Oriol, ens ha parlat de la geometria del campanar d’Esparreguera. L’Òscar és un expert en aquest campanar, ja que va participar en les tasques de reconstrucció que es van realitzar fa uns anys. La seva conferència ens serà molt útil per a poder comprendre la geometria que amaga el campanar d’Esparreguera per tal de participar al certamen VideoMAT…Matemàtiques per a respondre preguntes. Moltes gràcies Òscar.

Una visita al campanar inoblidable…!

Des de la Classe estem molt contents pel tracte tant exquisit que ens han dispensat a la visita que hem fet avui al Campanar. Els nois i noies han quedat meravellats i els grans hem rebut un impacte que no oblidarem amb molt de temps. Hem trobat les explicacions acurades, molt adients, fetes amb passió i molt adequades a l’edat dels nois noies que portàvem. Els “Amics del Campanar” tenen el campanar molt ben acondicionat. El poble d’Esparreguera pot estar molt orgullós del seu campanar i de l’Associació dels Amics del Campanar i de la feina que hi fan. Moltíssimes gràcies….!
En nom dels pares i mares, nois i noies, mestres de l’Escola El Puig moltes gràcies.
Deixem un enllaç a les imatges que de la nostra visita han posat al lloc web dels Amics del Campanar d’Esparreguera.