Quina geometria amaga el campanar d’Esparreguera?


Ahir dia 23 d’abril vam publicar a YouTube el vídeo de tres minuts que explica la nostra investigació sobre el campanar d’Esparreguera i la seva geometria. L’explicació hauria pogut durar molt més però ens hem hagut d’amotllar als 3 minuts exactes ja que participem al certamen VideoMAT on s’exposen vídeos relacionats amb alguna àrea de les matemàtiques.
El vídeo que hem elaborat vol respondre a la pregunta “Quina geometria s’amaga al campanar d’Esparreguera?”. Tal com es fa habitualment a l’Escola El Puig d’Esparreguera ,es treballen les matemàtiques a partir de problemes o incògnites que ens presenta l’entorn proper als nois i noies. D’una forma vivencial la visita al campanar ens va fer possible veure la relació geomètrica entre el quadrat , l’octògon i la circumferència. A part de la visita al campanar el treball ha comptat amb la col·laboració a classe de dos arquitectes que són pares de dos dels nois. Cadascun amb la seva aportació ens va possibilitar reflexionar i entrar en acció retallant, dibuixant figures geomètriques planes i en volum que volien representar l’objectiu del problema a resoldre.
Esperem que us agradi. Agraïm a tots i totes les persones que han fet possible aquest treball . De forma especial a:
Sr. Manel Mata, pare d’en Manel,arquitecte
Sr. Òscar Simon, pare de l’Oriol, arquitecte tècnic
Sr. Josep Teruel, responsable de les visites al campanar
als Amics del Campanar d’Esparreguera
Al Sr . Carles LLadó, matemàtic
Música de Pere Vilanova musicalliure.cat
Als nois i noies, pares i mares i mestres de l’Escola

One thought on “Quina geometria amaga el campanar d’Esparreguera?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *