Sessió pràctica sobre la geometria del campanar d’Esparreguera

El dijous 7/3/2013 a les 15:00h va venir el pare del Manel, el senyor Manel Mata. Ens va venir a parlar de la geometria del campanar d’Esparreguera. També va venir el Josep Teruel el responsable del campanar d’Esparreguera. El pare del Manel primer ens va dir que faríem una sessió pràctica de geometria. Amb compassos,regles i semicercles graduats/transportador d’angles. Després ens va explicar com esta distribuïda la geometria del campanar. Ens va dir que faríem un quadrat perfecte. Primer havíem de fer una ratlla amb un regle,la ratlla havia de ser de tot el que ens donés el regle al mig del full. Després havíem de fer una ratlla vertical d’un centímetre cada deu centímetres i fer dues ratlletes petites. Després havíem d’agafar el compàs ficar la punta a una de les ratlles que tu volguessis. Havies de fer una circumferència. Després havíem d’agafar el transportador d’angles i marcar 90º amb una ratlleta. També ens va ensenyar com se sabia la meitat exacte:En el quadrat feies dues diagonals i formava una ix.

Ens va explicar que per a fer un octàgon,s’havien d’ajuntar un rombe i un quadrat, d’aquella manera si seguies les línies de més endins del quadrat ja tenies un octàgon. Quan ja va acabar cadascú  feia el campanar primer un quadrat, després dos  octàgons i després la cúpula i el cupulí.

Manel, Gerard, Laura i Mariona.

 

2 thoughts on “Sessió pràctica sobre la geometria del campanar d’Esparreguera

 1. Manel Mata

  Hola bruixotes, bruixots i mestres.

  Sóc el pare d’en Manel.

  Encara que amb molt de retard, vull tornar a agraïr-vos l’oportunitat que em vàreu donar de poder compartir amb tots vosaltres una estona. Per a mi va ser molt enriquidor i divertit.

  Espero haver pogut ajudar-vos a desvetllat quines figures s’amaguen al campanar d’Esparreguera, i a la vegada desitjo haver despertat en vosaltres una miqueta l’interès per el dibuix i la geometría.

  Us felicito per l’actitud mostrada i per la vostra capacitat d’aprenentatge.

  Gràcies un cop més i una abraçada a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *