La química de l’amor i del sexe

Aquest divendres dia 17, a les 12:00h, el doctor Laureano Jiménez, del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili, oferirà als nostres estudiants de Química i Biologia de 4t d’ESO i Batxillerat la següent conferència:

La perpetuació del nostres gens és una de les forces més potents de la natura i la que dirigeix l’evolució de l’àmplia majoria d’espècies d’una forma més aviat individualista i egoista. Però els éssers humans som una excepció, atès que gran part del nostre comportament es deu a aspectes culturals que no són innats (l’amor no és la pauta més freqüent al regne animal). De qualsevol forma, les hormones juguen un paper molt rellevant en el control de les nostres emocions i dels nostres impulsos, i per tant som relativament “esclaus” del nivell d’hormones. I aquest fet es manifesta clarament per primera vegada a la pubertat provocant (a més a més de canvis físics) uns comportaments diferenciats (“edad del pavo”): tranquils, la culpa no és vostra, són les hormones, que obliguen al vostre cervell a prendre certes decisions. A més a més, el nivell d’algunes hormones varia amb l’exposició a la llum solar (“La primavera, la sangre altera”).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *