Cinema fòrum: “La classe (Entre les murs)”

Entre les murs és una pel·lícula francesa dirigida l’any 2008 per Laurent Cantet, basada en la novel·la de François Bégaudeau. La pel·lícula va rebre la Palma d’Or del Festival de Canes 2008 i fou candidata a l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

François és un jove professor de llengua francesa en un institut difícil, situat en un barri conflictiu. Els seus alumnes tenen entre 14 i 15 anys. No dubta d’enfrontar-se a Esmeralda, a Souleymane, a Khoumba i als altres en estimulants batalles verbals, com si la llengua estigués en joc. Les cultures i les actituds s’enfronten a l’aula, microcosmos de la França contemporània. La franquesa de François sorprèn als seus alumnes, però el seu sentit de l’ètica trontolla quan els joves comencen a no acceptar els seus mètodes.

En parelles, trieu un dels personatges de la pel·lícula que us haja cridat l’atenció per qualsevol motiu, imagineu i inventeu la seua biografia i escriuviu-la. Tracteu de pensar quina podria ser la seua vida, quines coses li han passat o li passen pel cap que condicionen el seu present i futur i la seua forma d’actuar. Més tard ho posarem en comú tota la classe per analitzar els personatges i les situacions de la pel·lícula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *