Grímsvötn

Nou núvol de cendra produït per un volcà islandès

Si en 2010 va ser l’Eyjafjallajökull, poc més d’un any després és Grímsvötn, un altre el volcà que, en entrar en erupció, aboca a l’atmosfera una quantitat tan gran de cendres que fica en perill l’espai aeri europeu.

Llegeix la notícia a El Periódico »

Llegeix la notícia al 3cat24 »

Mira les fotos a El País »

Gràfic: Evolució del núvol de cendra, en El País »

Mira com afecta el núvol a l’espai aeri en FlightRadar24 »

Islàndia és una illa volcànica que forma part de la dorsal oceànica atlàntica. Per aquest motiu presenta una activitat tectònica especialment elevada, que es manifesta sobre tot en forma d’elevada energia geotèrmica i activitat volcànica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *