Fòssils extraordinaris

Faunes ordovicianes del tipus de les de Burgess Shale

Les faunes de cos tou conegudes del període Cambrià, que inclouen les dels esquists de Burgess, desapareixen del registre fòssil al final del Cambrià mitjà, després de la qual cosa domina la fauna típica del Paleozoic. La desaparició de la fauna de Burgess Shale, redueix el registre estratigràfic des de l’icònic nombre de tàxons del Cambrià. Una possible explicació d’aquesta pèrdua és una de les principals extinctions, però el més probable és que reflecteixi l’absència de conservació de les faunes similars de cos tou en períodes posteriors. Aquí es presenta el descobriment de nombroses associacions de diversos organismes de cos tou en les formacions del Baix i Alt Fezouata (Ordovicià inferior) al Marroc, que inclouen una gran varietat de morfologies básiques que normalment es consideren característiques del Cambrià. És evident que el tipus de biotes de Burgess Shale es va mantenir després del Cambrià i es conserven quan les fàcies són propícies. La biota Fezouata proporciona un vincle entre les comunitats de Burgess Shale i les primeres etapes del Gran Esdeveniment de la biodiversificació de l’Ordovicià.

Traducció de Nature »
Llegeix la notícia a El País »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *