Nova troballa de restes d’homínids en Atapuerca

Una mandíbula trobada a Atapuerca el 2007 podria canviar la teoria de l’evolució humana

La mandíbula trobada fa quatre anys a les excavacions d’Atapuerca, a Burgos, és la resta humana més antiga trobada fins ara a Europa. Té 1,2 milions d’anys d’antiguitat. L’equip que l’ha investigat la va atribuir a l’Homo antecessor, l’homínid més antic d’aquesta regió, però després de tres anys han vist que és un homínid anterior. Això podria canviar la teoria de l’evolució humana.

Els experts que han estat estudiant aquesta mandíbula no l’han pogut atribuir a cap espècie d’homínid coneguda perquè es tractaria d’un d’anterior a l’Homo antecessor.

El director del Centre de Recerca d’Atapuerca, José María Bermúdez, ha afirmat, contundent, que “sens dubte és un homínid anterior en el sentit que són 400.000 anys de distància amb l’Homo antecessor. Això és molt de temps, són 12.000 generacions, és una barbaritat. Que estan relacionats és segur. Com estan relacionats, aquesta és la pregunta”.

La teoria que està més estesa afirma que es va produir un moviment migratori de diversos homínids de l’Àfrica, que van arribar a Euràsia en diverses onades. Ara s’apunta que potser hi va haver una identitat europea amb característiques pròpies.

Llegeix la notícia al 3cat24 »

Llegeix la notícia i mira el vídeo a RTVE »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *