WOZ – INTERNET EN EL AULA [cat][cast]

woz_jobs.jpg

Foto: Steve Jobs i Steve Wozniak creant el primer Apple al famós garatge / Steve Jobs y Steve Wozniak creando el primer apple en el famoso garaje

Aquest matí he estat al congrés “Internet en el aula” a la seu de Barcelona. He escoltat amb plaer dir a l’Hble. Conseller d’Educació: “vosaltres (els docents) teniu ara a les vostres mans les eines (TIC) per tornar la il·lusió als vostres alumnes…” i, malauradament, he asistit a una mostra de mala educació com feia temps que no veia; quan el meu admirat Steve Wozniak, el creador (juntament amb un altre dels meus ídols, Steve Jobs) de les interfícies gràfiques d’usuari, l’home que va fer que treballessim amb l’ordinador amb un escriptori, una paperera, icones…estava acabant la seva intervenció i agafava l’últim full del seu guió, la presentadora de l’acte li ha dit que el seu temps s’havia acabat i que moltes gràcies…

Jo pensava que a una personalitat com Woz se li ha de tenir un respecte, i que també cal tenir un respecte per tots els que hem anat a escoltar-lo. Ens ha explicat la seva història, les seves dificultats per engegar un projecte que ha canviat el món, la seva experiència en educació, i quan tenia a la mà el full amb les conclusions de la conferència, l’han fet callar. Si això hagués passat als EUA, tothom hagués xiulat i protestat cridant. Woz és un referent internacional, un home que ha fet de la innovació la seva bandera, i l’hem tractat realment malament. Estic avergonyit.

La interrupció a Woz s’ha fet pel retard que hi havia sobre l’horari programat. I ell no ha estat el culpable del retard, ja ha hagut de començar tard la seva intervenció perquè altres l’han provocat. Ens hem perdut el millor del dia.

A continuació es presentava la plataforma AGREGA impulsada pel programa “Internet en el aula” que és un repositori de materials educatius digitals catalogats i empaquetats. El problema és que AGREGA només permet accedir als materials, fer una llista de favorits i valorar-los, però no deixa crear fulls de treball ni compartir-los, en definitiva, es queda molt curta en un món 2.0.

Sempre ens queda el consol de veure vídeos com aquests a Internet (val la pena).

Esta mañana he asistido al congreso “Internet en el aula” en la sede de Barcelona. He escuchado con placer decir al Hble. Consejero de Educación: “vosotros (los docentes) tenéis ahora en vuestras manos las herramientas (TIC) para devolver la ilusión a vuestros alumnos…” y, desgraciadamente, he contemplado una muestra de mala educación como hacía tiempo que no veía; cuando mi admirado Steve Wozniak, el creador (junto con otro de mis ídolos, Steve Jobs) de las interfaces gráficas de usuario, el hombre que hizo que trabajemos en el ordenador con un escritorio, una papelera, iconos…estaba acabando su intervención y cogía la última hoja de su guión, la presentadora del acto le ha dicho que su tiempo se había acabado y que muchas gracias…

Yo pensaba que a una personalidad como Woz se le tiene que tener un respeto, y que también hace falta tener un respeto a todos los que hemos ido a escucharlo. Nos ha explicado su historia, sus dificultades por iniciar un proyecto que ha cambiado el mundo, su experiencia en educación, y cuando tenía en la mano la hoja con las conclusiones de la conferencia, le han hecho callar. Si esto hubiera pasado a los EE.UU., todo el mundo hubiera silbado y protestado gritando. Woz es un referente internacional, un hombre que ha hecho de la innovación su bandera, y lo hemos tratado realmente mal. Estoy avergonzado.

La interrupción a Woz se ha hecho por el retraso que había sobre el horario programado. Y él no ha sido lo culpable del retraso, ya ha tenido que empezar tarde su intervención porque otros lo han provocado. Nos hemos perdido el mejor del día.

A continuación se presentaba la plataforma AGREGA impulsada por el programa “Internet en el aula” que es un repositorio de materiales educativos digitales catalogados y empaquetados. El problema es que AGREGA sólo permite acceder a los materiales, hacer una lista de favoritos y valorarlos, pero no deja crear hojas de trabajo ni compartirlos, en definitiva, se queda muy corta en un mundo 2.0

Siempre nos queda el consuelo de ver vídeos como éste en Internet (no tiene desperdicio).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *