ESCULTURA [cat][cast]

henry_8.jpgmicroescultura

La cosa va d’escultura. Veurem un parell d’autors que es diferencien per les mides de les seves obres, el primer és un microescultor que és capaç de crear les figures d’Enric VIII d’Anglaterra i les seves sis esposes en el forat d’una agulla…amb un nivell de detall inimaginable.

El segon , generalment, treballa amb una idea totalment oposada; crea figures hiperrealistes de mides descomunals.

Segons la meva opinió, en el primer cas (Willard Wigan) ens trobem davant d’un finíssim artesà. Quan observem les seves produccions ens domina la percepció de la dedicació, de la dificultat tècnica…en definitiva, el contingut comunicatiu es redueix als detalls productius. En canvi, les escultures de Ron Mueck són inquietants, per la mida però sobretot per les actituds dels personatges, que ens provoquen fortes sensacions fins i tot veient-les fotografiades i, és en una segona lectura, quan valorem la realització tècnica. En un article posterior comentarem el concepte d’escultura, que segons Henry Moore, és el diàleg entre l’espai i la matèria…

La cosa va de escultura. Veremos un par de autores que se diferencian por las medidas de sus obras, el primero es un microescultor que es capaz de crear figuras de Enrique VIII de Inglaterra y sus seis esposas en el ojo de una aguja…con un nivel de detalle inimaginable.

El segundo trabaja generalmente con una idea totalmente opuesta; crea figuras hiperrealistas de medidas descomunales.

En mi opinión, en el primer caso (Willard Wigan) nos encontramos delante de un finísimo artesano. Cuando observamos sus produccionesnos domina la percepción de la dedicación, de la dificultad técnica…en definitiva, el contenido comunicativo se reduce a los detalles productivos. En cambio, las esculturas de Ron Mueck son inquietantes, por sus medidas, pero sobretodo por las actitudes de los personajes, que nos producen sensaciones intensas aún viéndolas fotografiadas y, es en una segunda lectura cuando valoramos la realización técnica. En un artículo posterior comentaremos el concepto de escultura, que según Henry Moore, es el diálogo entre el espacio y la materia.

ron_mueck.jpgmacroescultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *