SIMETRIES [cat][cast]

myoats.jpg

Si heu de treballar la simetria amb els vostres alumnes crec que aquest article us pot anar bé. Aquí es recullen: un extens paquet d’activitats JClic de geometria del company Jaume Bartrolí i quatre aplicacions online per crear composicions basades en la simetria.

En Jaume és un excel·lent profe de matemàtiques que, ja fa uns anys, va desenvolupar un gran paquet d’activitats JClic, anomenat GEOCLIC, entre les que podem trobar-ne de simetria, que ens serviran per introduir els conceptes bàsics.

Per continuar, podem proposar els alumnes una activitat mixta analògica/digital…es tractarà de fer flocs de neu, primerament amb un full de paper degudament doblegat i unes tisores deixant que experimentin una bona estona o bé dissenyant-los a SNOWFLAKE

Aquí teniu unes orientacions i un vídeo:

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/zUmTrUmjLHA " width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Un cop han aconseguit un bon model, llavors es tracta de reproduir-lo a la web de MAKE A FLAKE.

flake.jpg

Sense deixar el navegador, podem visitar la pàgina de MYOATS, amb unes bones eines de dibuix per produir imatges calidoscòpiques i acabarem dissenyant flors i jardins al FLOWER MAKER

Si tenéis que trabajar la simetría con vuestros alumnos creo que éste artículo os puede ser útil. Aquí serecogen: un completisimopaquete de actividades JClic de geometria del compañero Jaume Bartrolí y cuatro aplicaciones online para crear composiciones basadas en la simetría.

Jaume es un excelente profe de matemáticas que, hace ya unos años, desarrolló un gran paquete de actividades JClic llamado GEOCLIC, entre las que podemos encontrar algunas sobre simetria que nos serviran para introducir los conceptos básicos.

geoclic.jpg

Para continuar, podemos proponer a los alumnos una actividad mixta analógica / digital…se tratará de hacer copos de nieve, en un principio con una hoja de papel convenientemente doblada y tijeras dejando que experimenten un buen rato o bien diseñándolos en SNOWFLAKE.

Aquí tenéis unas orientaciones y un vídeo (arriba).

Una vez conseguido un buen modelo, entonces se trata de reproducirlo en la web de MAKE A FLAKE.

Sin dejar el navegador, podemos visitar la página de MYOATS, con buenas herramientas de dibujo para producir imágenes caleidoscópicas y acabaremos diseñando flores y jardines en FLOWER MAKER

flowers.jpgDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *