17-18 sessió 1

Adaptació del document elaborat per: Àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Data: Setembre 2017

Treball presencial al Seminari

Realitat Augmentada

Us proposem agrupar-vos (si escau) per etapes educatives (infantil, primària, secundària) i fer el següent:

  • Pràctica amb Aurasma. Farem un exemple anomenat “màquina del temps”, amb l’objectiu de disposar d’una imatge actual d’algun indret i, en el moment d’enfocar-la amb Aurasma, ens aparegui superposada una imatge antiga del mateix indret.
    És recomanable utilitzar l’APP d’Aurasma, en lloc de la web, per a facilitar el procés de creació de l’aura. La dinàmica serà la següent:

Cerqueu dues imatges d’un mateix lloc (carrer, plaça, edifici, monument, terreny…), una del lloc tal com era fa uns quants anys enrere i una de com és ara. Mireu que hi hagi diferències substancials.

Podeu crear l’aura des de l’Aurasma Studio seguint les indicacions d’aquest vídeo-tutorial o bé (recomanat), fer-ho directament des d’un dispositiu mòbil, seguint aquest vídeo-tutorial.

Compartiu la vostra creació posant la URL en aquest FORMULARI.

Podeu cercar exemples d’activitats a l’aula a Toolbox.

(Opcional) Seguint l’Espai DEMO amb RA de més amunt, proveu les diferents APPS i serveis que s’indiquen. Observeu les possibilitats educatives. Utilitzeu Toolbox per cercar les APPS que es proposen i mireu si tenen associada alguna experiència d’aula. Si vosaltres en teniu alguna, expliqueu-la als companys del seminari.

Realitat Virtual

Us proposem fer el següent:

Crear un tour virtual amb RoundMe o StorySpheres usant les imatges esfèricques d’aquesta carpeta compartida, o bé creant imatges esfèriques pròpies amb l’APP que ho permeti, per exemple Google Street View.

Recordeu…

Roundme: Disposeu d’aquest breu tutorial que mostra com fer un “tour virtual” i al Canal Roundme disposeu d’aquest vídeo-tutorial que us guia pas a pas.

StorySpheres: A la pròpia web del projecte disposeu d’aquest tutorial per crear un “tour” virtual. També disposeu d’aquest vídeo-tutorial.
2 – Treball al centre

Una de les informacions que més sovint trobem als llocs web dels centres educatius és “la visita virtual”, una passejada per les diferents instal·lacions per a donar-les a conèixer a la comunitat educativa i a l’entorn. Us proposem crear la visita virtual al vostre centre emprant alguna de les dues aplicacions que hem presentat:  RoundMe o StorySpheres.

Compartiu-ho al FORMULARI.

Important: Les tasques encomanades són requisits per a obtenir la certificació de 20h del seminari.