14-15 sessió 3

Sessió 3: Dispositius mòbils a l’aula

Document elaborat per: Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Data: Desembre 2014.

 

Introducció
L’ús dels dispositius mòbils a les aules està relacionat amb múltiples factors, des de la connectivitat als centres a les diferents aplicacions didàctiques. En aquest seminari es pretén oferir una pinzellada per facilitar la reflexió al voltant del tema i desenvolupar algunes pràctiques senzilles.

La gestió del treball a l’aula amb dispositius mòbil

Sobre la iniciativa mEducation…
La connectivitat mòbil obre noves formes d’ensenyament i aprenentatge que milloren el rendiment i els resultats, ja que permet accedir als materials, millorar la col·laboració i reforçar el compromís de l’aprenent.
Sobre el programa mSchools…
Aquest programa, que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Fundació Barcelona World Capital, té com a objectiu reduir les taxes d’abandonament escolar, millorar el rendiment dels alumnes i, en última instància, preparar millor els estudiants per a les necessitats que imposa el món digital.
Les persones participants en aquest seminari poden construir petites propostes d’activitats didàctiques integrant els recursos i serveis que ja utilitzen amb altres de nous, després de la seva identificació i anàlisi en funció de les matèries i nivells educatius en els que treballen.
Part del seminari es pot dedicar a provar, compartir i generar propostes dins els àmbits proposats: Treball amb imatges, àudio, vídeo i arxiu i lectura de llocs interessants a la Xarxa.  Feu les activitats que es proposen i podeu compartir les vostres petites produccions.
  

Pràctica amb imatges

Descarregueu i experimenteu amb alguna de les apps proposades a sota. Captureu una imatge o feu una fotografia i afegiu alguna nota (text) que tingui relació amb la imatge o foto. Pel que fa al treball del vídeo, enregistreu clips curts que no superin els 15 segons, per editar-los i crear muntatges molt vistosos amb l’app proposada.

Experiències de centres en imatge, so (àudio) i vídeo:

Apps proposades:

Skitch – Per a Android – Per a iOS

Pic Collage – Per a Android – Per a iOS

Magisto – Per a Android – Per a iOS

 Vídeo-tutorials de les apps proposades:
Pic Collage –  http://youtu.be/iyiS6bmrSX0

Pràctica amb arxius d’àudio

Obriu un canal de podcast amb qualsevol de les apps que proposem per a treballar el so.


Apps proposades:
Audioboo – Per a  Android – Per a iOS

SoundCloud – Per a Android – Per a iOS

Vídeo-tutorials de les apps proposades:

Audioboo – http://youtu.be/1QVyB5zkGKk

SoundCloud – http://youtu.be/iHCMJuC2VnI

    
    Pràctica amb agregador de continguts
Flipboard és un agregador de contingut amb format de revista electrònica. És convenient que abans de fer-lo servir com a recurs d’aprenentatge, hi navegueu per familiaritzar-vos amb l’estructura del contingut i la seva mecànica. Mireu les propostes de sota.Propostes d’activitats:10 usos fantásticos de Flipboard en educaciónApp proposada:Flipboard – Per a Android – Per a iOS

Vídeo-tutorial de l’app proposada:

Flipboard – https://about.flipboard.com/tutorials/

Si teniu propostes, idees, dubtes, etc, deixeu el vostre missatge al grup de la Xarxa Docent. Així els companys i companyes us podran escoltar, ajudar i/o enriquir-se.

Treball al centre

Layar Creator és l’eina de DIY (Do-it-Yourself, fes-ho tu mateix) perfecta per a construir i gestionar contingut visual amb l’aportació d’experiències interactives.
Layar Creator fa que sobre una imatge base es puguin definir diversos punts on es generarà Realitat Augmentada (RA). Es podrà accedir a diferents llocs i informacions a partir d’una única imatge base. Els continguts digitals cobren vida, incloent vídeos, presentacions de fotos i enllaços directes per compartir a les xarxes socials.
L’opció gratuita té unes limitacions. Per a produccions educatives, Layar disposa de condicions especials per a conservar les pàgines actives. Podeu veure-ho a:En què consisteix “free for education“:

On demanar-ho: https://www.layar.com/pricing/discount/  (al final de pàgina, “individual sponsorship”)

App proposada:

Layar – Per a Android – Per a iOS

Videotutorials:Per començar a crear, cal accedir a Layar Creator i registrar-se com a usuari. Aquests vídeotutorials mostren com fer una creació:

Per veure la presentació en el lloc original podeu anar a:
http://www.slideshare.net/MiguelGilM/manual-de-usuario-de-layar-creator

Exemple:
Escanegeu la imatge amb Layar per observar els resultats. Cliqueu la imatge o l’enllaç de sota, per veure altres exemples de cartells que hi trobareu.
layar
Activitat:
Escolliu un element gràfic del vostre centre, per exemple:
La imatge del portal web del centre
Un full publicitari de la vostra escola o institut
Una fotografia exterior de l’edifici
Apliqueu 2 punts de Realitat Augmentada amb Layar Creator.
Publiqueu les vostres produccions al lloc que us indiqui la persona formadora.Aquí en teniu l’exemple “Los posters animados con Realidad Aumentada”:

Les tasques encomanades són requisits per a obtenir la certificació de 20 h del seminari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *