Parlant amb Lourdes Tapia

El passat dia 18 d’octubre del 2013 a les 20h. en la Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras de Premià de Mar, Barcelona (carretera de Vilassar de Dalt, 100) vam parlar amb Lourdes Tapia, professora jubilada de l’IES Mediterrània al Masnou, Barcelona. Ha dirigit diversos treballs de recerca, com per exemple: “La inspiración clásica en la obra de Shakespeare. Podem veure aquí com va anar la xerrada que tan amablement ens va concedir:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=etovtSxc1JQ[/youtube]

En aquesta entrevista a Lourdes Tapia comencem parlant de referents clàssics als establiments, ens comenta que en veu i n’ha vist molts, (cave canem, scarpe diem…)  i que això afavoreix la pervivència d’aquests mateixos, exposant com a raó de l’ús d’aquests referents que són la nostra cultura i és important no perdre-la per la mateixa raó, són la base de la nostra cultura, llavors explica amb una metàfora la seva importància, la nostra societat és com un arbre, i la cultura són les arrels, si tallem aquestes arrels perdrem gran part de la nostra cultura i per tant, no seríem els mateixos. Ens comenta també que la gent no és conscient ďaquests referents. També ens parla ďhaver dirigit alguns treballs de recerca amb la finalitat de trobar referents, treballant a classe amb aquests referents també. Ens comenta que va fer la seva carrera a Grècia i que la seva passió per les clàssiques prové d’un professor de llatí que tingué de jove, un capellà. Més tard ens explica el cas d’una alumne que ja des de quart d’ESO volia fer el treball de recerca sobre referents clàssics. I finalment ens comenta que va fer un joc per relacionar tendes i déus amb els alumnes, d’aquí va sortir la nostra idea del joc i per això, si tingués una botiga de disfresses l’anomenaria Zeus o Hera en el cas d’una agència de detectius.

 

Etiquetes:, , ,

Comentaris: 4

 1. […] idea va sorgir a partir de la xerrada que vam fer amb una professora de clàssiques jubilada, la Lourdes Tapia. Doncs bé, aquest joc consisteix en un seguit de llatinismes que els alumnes han de relacionar amb […]

 2. Irene y Cristina 10 juliol 2018 - 22:31 Contesta

  Hola! Somos Irene y Cris, dos alumnas del Instituto Mediterránea.
  Nos encantaría dar con ella, saber cómo está y hemos llegado hasta esta página. Habría manera de que le hicieras llegar este mensaje? Nos daba griego y la adorabamos.
  Os dejo un email por si ella quisiera ponerse en contacto.

  Gracias!
  Irene Martín y Cristina Motos

  • Margalida Capellà Soler 11 juliol 2018 - 9:21 Contesta

   Hola Irene y Cristina, pasaré a Lourdes vuestro correo. No tengo el suyo, pero coincidimos en una presentación de libro y me dijo que pronto me haría una visita. Un bello detalle por vuestra parte dejar aquí un comentario para buscar a una profesora especial como Lourdes. Espero que vuestro deseo se haga pronto realidad.

 3. Nieves 16 juny 2020 - 14:44 Contesta

  Hola.
  Me llamo Nieves.
  Soy una exalumna de Lourdes de hace muchos años, de l’Institut Josn Salvat Papaseit de la Barceloneta
  Me gustaria mucho poder contactar con ella.
  Os dejo mi correo por si podeis ayudarme a contactarla.
  Gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *