Parlant amb Teresa Devesa

El 18 d’octubre de 2013 a les 17h. vam portar a terme una xerrada amb Teresa Devesa, professora de clàssiques a l’Isaac AlbénizBadalona (C/ Parc Serentill, s/n).  Aquesta va ser feta al seu estudi, que per cert, moltes gràcies per prestar el lloc i per concedir-me el seu temps. Aquí podem veure com va quedar la xerrada:

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KdeJ8PtiUos[/youtube]

 

En aquesta xerrada, Teresa Devesa ens explica que la finalitat d’un/a professor/a és que els alumnes descobreixin, mirin amb ulls nous coses que han tingut davant seu tant de temps però sense donar-li importància. Ens explica també que la seva cerca de referents clàssics es duu a terme en gran part amb finalitat didàctica, pedagògica i vocacional. Ens comenta que veu bastants referents a Badalona, el poble on imparteix classes. Ens explica concretament el cas d’una botiga de Premià de Mar, “L’antiga Primilia”. Ens parla de les restes arqueològiques de Badalona i de Premià de Mar. Comenta que l’àmbit que predomina en relació als referents és el món de la decoració i la roba. Diu que seguim usant aquests referents degut a que som grecs i llatins evolucionats, i és important que seguim usant-los per continuar amb aquesta tradició, doncs per molt que avancem i siguem més moderns, no podem renunciar a les nostres arrels. “No hi ha avenç possible si un no té un arbre on créixer” comenta amb molta raó. Ens comenta que la gent, en general, no s’adona dels referents clàssics, hi conviu però no hi dóna importància. Ens diu també que l’estimació per les clàssiques prové de segon de BUP, on tots els alumnes feien llatí, i va ser quan el va començar a cursar que va veure que el llatí era la seva passió, i l’estimació va augmentar quan va començar a fer grec. Explica que ha realitzat moltes activitats sobre referents amb els alumnes i encara segueix fent-ne. I finalment si hagués de posar un nom a una perruqueria seria “Berenice“.

 

 

Etiquetes:, , ,

Comentaris: 2

  1. Teresa Devesa i Monclús 24 novembre 2013 - 19:09 Contesta

    Elisa, va ser un plaer mantenir aquesta conversa amb tu. Espero que et vagi molt bé el treball de recerca. Després de tantes hores dedicades, segur que t’ho mereixes!

    • moya.elisa2011 24 novembre 2013 - 19:36 Contesta

      Moltes gràcies un altre cop Teresa, per aquest primer comentari en el nostre blog, que cal dir que ens ha fet molta i molta il·lusió, per prestar-nos el teu temps i per ser tan amable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *