Parlant amb Jordi Rincón

Vam parlar amb Jordi Rincón, professor de llatí i grec del centre d’educació infantil, primària, ESO i batxillerat Vedruna Gràcia a Barcelona. Aquesta xerrada es va dur a terme el dia 30 d’octubre de 2013 a les 16:15h. a la Universitat de Barcelona (C./Gran Via de les Corts Catalanes, 585). Aquí podeu veure com va anar la xerrada, cal dir que ens va fer riure molt i que ens va caure genial:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GCfV5gbS5lM[/youtube]

En aquesta xerrada amb Jordi Rincón ens comença explicant que els referents ens recorden qui som, d’on venim i que tenim la sort de viure en un país on els referents i la herència dels grecs i romans és molt manifesta encara que molta gent no ho sàpiga. Diu que hi ha moltíssims referents en molt àmbits de la societat, música, cinema, art, política… I que té pensat realitzar un itinerari clàssic per Barcelona. En Jordi té un blog de treball per a l’institut, on posa articles per treballar a classe, per realitzar treballs…explicant-nos que el blog és de gran ajuda. Sol veure molts referents per Barcelona, més dels que podem reconèixer diu, comenta que l’àmbit que predomina és el comercial i l’artístic. Explica també que els referents s’utilitzen degut que venim dels grecs i els romans i, afortunadament, aquí estem. I és important que s’utilitzin per no oblidar aquesta memòria col·lectiva i històrica que van deixar fa temps. Diu que la gent no és conscient dels referents que ens envolten. El que agrada i obre els ulls als alumnes és veure i reconèixer la quantitat de senyals, d’empremtes que hi ha del món clàssic, i la feina que han de fer els professors és explicar-les per tal de no ser ignorades. Ens comenta que, quan ell estudiava, els professors que va tenir no van ser gaire “bons” en el sentit d’endinsar-lo a estimar les clàssiques, i l’estima cap al món clàssic va ser per influència pròpia. En Jordi ha realitzat amb èxit amb els seus alumnes moltes activitats relacionades amb la recerca de referents clàssics. I finalment si hagués de posar un nom a un bar l’anomenaria “Ne Quid Nimis“.

Etiquetes:, , ,

Comentaris: 3

  1. Jordi Rincón 3 desembre 2013 - 21:50 Contesta

    Acabo de veure que podia deixar un comentari. Ja us vaig dir que sempre és engrescador veure gent jove interessada per un món tan desconegut i tan proper i fascinant alhora (una llàstima!) Espero que tot vagi molt bé i que aprofiteu fins a l’última gota d’aquest suc clàssic perquè no té pèrdua. A tos els que ens heu entrevistat ens ha fet, ens fa i ens farà molt i molt feliços. Χαῖρετε, Elisa i Francesc Xavier!

  2. F. Xavier Gras i Elisa Moya 4 desembre 2013 - 11:51 Contesta

    Moltíssimes gràcies Jordi per la teva col·laboració en el nostre treball, ets, i seràs un referent clàssic per a molts gràcies a la xerrada que ens vas proporcionar i que serà desada a internet fins que aquest desaparegui, igual que totes les xerrades que ens heu proporcionat el col·lectiu de clàssiques!

  3. Jordi Rincón 5 desembre 2013 - 16:08 Contesta

    No es mereixen. Gràcies a vosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *