Parlant amb Xavier Domeño

Vam parlar amb Xavier Domeño, professor de clàssiques  de l‘INS Lluís Companys de Ripollet (Barcelona) jubilat des de l’any 2005. Aquesta xerrada es va dur a terme el dia 24 d’octubre de 2013 a les 19h. a la Universitat de Barcelona (C./Gran Via de les Corts Catalanes, 585). Aquí podeu veure com en Xavier ens va respondre a les nostres preguntes de molt bona gana:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DEIx_4-bX7M[/youtube]

Xavier Domeño ens comença dient que li atrau molt tot el que pertany al món clàssic, a l’antiguitat en general, s’hi fixa amb satisfacció en observar que encara perdura allò que en un moment va ser tant important i que ara ens marca el dia a dia. S’hi fixa per plaer, i alguns dels referents els penja al Facebook per ampliar la seva difusió. Ens comenta que hi ha referents arreu, n’hi ha en gran quantitat, sobretot en l’àmbit estatuari. En general, la gent no fa cas d’aquests referents. En Xavier no feia servir gaire en la seva tasca docent els referents com a eina de treball, tot i parlar de mitologia, arqueologia… doncs es centrava més en la llengua. Ens explica que la seva estimació cap a les clàssiques li ve de ben jove. Va néixer a Tarragona, on hi ha un bé de Déu de referents clàssics. Va estudiar filosofia pura i poc després va començar a estudiar llatí. Va realitzar algunes excursions amb els seus alumnes per culturitzar-los i fer-los veure els referents, com una ruta mitològica en el laberint d’Horta, una gimcana per la Barcelona Romana… Ens explica també les seves visites amb els alumnes al Museu de Badalona, ampliat més tard per abastar les importants restes romanes. I finalment si hagués de posar un nom a una botiga, l’anomenaria “Carpe Diem

Etiquetes:, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *