COM PODEM ENTRAR A L’AULA? UNA POSSIBLE IDEA.

Fa temps al Facebook  del bloc us vàrem compartir un vídeo en el que es veia una manera diferent de rebre als alumnes, cada alumne triava entre unes opcions per saludar al entrar a l’aula. El podeu tornar a veure clicant aquí

Des de llavors, han anat apareixent més vídeos similars. A nosaltres ens va encantar la idea i ho vàrem començar a aplicar amb una petita variació del vídeo inicial, en el nostre cas, la salutació la fan els alumnes. És a dir, l’alumne que té el càrrec de primer de la fila és el que fa la rebuda. Però, per què ens agrada? Al aplicar-ho hem pogut comprovar que:

  • Et permet que els alumnes entrin més relaxats a l’aula.
  • Amb millor humor.
  • Al saludar-se entre ells, fomentes la cohesió de grup.
  • Al dedicar un temps a saludar, no entren tots de cop,  això deixa temps per a què els alumnes entrin, pengin les seves coses i seguin, sense haver-hi una acumulació gran de nens al penja-robes.
  • Al no acumular-se gaires alumnes al penja-robes i l’entada una mica gradual, fa que el nivell de soroll és redueixi.
  • El fet de ser un company o companya el que fa la salutació, et deixa temps a tu per acompanyar als alumnes que va entrant.

Ara bé, aquesta forma d’entrar no està exempta d’alguna cosa que podem valorar, depenent de nosaltres i de les nostres prioritats, com a negativa. Una de les principals, que cal que valoreu, és que l’entrada és més lenta, trigues una mica més. La diferència és de cinc minuts, que personalment, compensa pel resultat final. Potser si compares, a vegades et trobes que entre que tots els alumnes s’han assegut i han començat a estar preparats per fer alguna cosa, dediques exactament el mateix temps, la única diferència és que els alumnes es troben dins o fora de l’aula.

Us deixem el cartell que vàrem confeccionar amb els dibuixos d’en David Ramírez. Si ho feu servir, us animem a que ens feu saber què tal us ha anat.  Cliqueu AQUÍ per obtenir el cartell, el tenim en català i castellà.

Aquest article ha estat publicat en Organització, Rutines. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *