El Carnestoltes ja és aquí!

Avui us deixem un seguit d’activitats relacionades amb el carnestoltes.

 1. Mots encreuats de la roba que porta el rei carnestoltes.
 2. Desxifrar el missatge secret que ens envia el rei carnestoltes. El missatge és la dita “Per carnaval tot s’hi val”. Els alumnes han de trobar les lletres que formen la frases realitzant sumes i restes. Hi ha dos nivells. El nivell 1, més senzill, amb sumes i restes petites acompanyades de suport visual i en lletra de pal. El nivell 2, amb sumes i restes d’una xifra i nn+n. Són senzilles, nivell de primer o inicis de segon de primària.
 3. Targetes per fer lectura de paraules amb vocabulari relacionat amb les festes de carnaval i la quaresma. Es tracta de tallar cada columna de la taula i plastificar-les. Faciliteu una piça als alumnes i han de col·locar la pinça en la paraula que correspon amb el dibuix. Darrera podeu enganxar un gomet en la posició on ha d’estar la pinça, així els alumnes saben que ho han fet bé. Com veieu a la foto. Les teniu amb lletra d’impremta i lligada.
 4. Jo descric i tu pintes. És una versió més senzilla de l’activitat “jo descric, tu dibuixes, publicada al bloc.  L’objectiu, com ja sabeu, és que els alumnes escriguin com han pintat el seu rei carnestoltes per tal que el company el pinti igual. Si cliqueu aquí, trobareu les instruccions sobre com es fa.
 5. El joc veig-veig, que podeu consultar clicant aquí, amb una làmina de carnestoltes extreta de http://orientaciolarosadelsvents.
 6. Una petita fitxa on es proposa una activitat de comprensió oral de la cançó de carnestoltes del grup pot-petit, juntament amb una activitat de cercar les 5 diferències.

Totes les activitats estan pensades per nivell de cicle inicial. Esperem que les gaudiu.

Compartim amb vosaltres una activitat d’expressió escrita relacionada amb en carnestoltes, “si jos fos la reina o el rei Carnestoltes…”. A veure què us sembla.

Aquest article ha estat publicat en Cicle Inicial, Materials, Vocabulari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a El Carnestoltes ja és aquí!

 1. Sandra diu:

  Hola!!! Moltes per tots els recursos i les idees que compartiu! Són upren regal. M’agradaría preguntar-vos quin programa feu servir per fer aquestes plantilles tant “xulis”….

  Gràcies!

 2. Recursos ee diu:

  Benvolguda Sandra,
  En general utilitzem el word o el pages (igual que el word però del mac). Juguem amb els quadres de text. Busquem imatges a bancs d’imatges o utilitzem les que ens dibuixa el David Ramírez. Per modificar algunes imatges utilitzem el gimp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *