VEIG, VEIG…ATENCIÓ, LECTURA, COMPRENSIÓ, ESCRIPTURA I VOCABULARI

Després de l’èxit que va tenir entre els alumnes de Cicle Inicial el material “VEIG, VEIG” de Yolanda Cruel compartit en aquest bloc (cliqueu AQUÍ per accedir-hi) hem decidit adaptar-lo per crear un nou recurs utilitzant com a suport unes làmines d’imatges trobades a la web: http://aimeetv.blogspot.nl/2008/11/alle-praatplaten-op-een-rij.html

Una de les làmines utilitzades com a suport

ticL’objectiu principal del recurs és descobrir si uns determiants objectes es troben dins de les làmines on hi ha un munt de detalls diferents. Així doncs, es treballa l’atenció de manera que, si la paraula que han llegit es troba dins del dibuix, han d’encerclar-la i escriure al seu costat el símbol corresponent. Al mateix temps es practica la lectura i la comprensió lectora i l’adquisició de vocabulari.

Però…després de practicar amb paraules escrites per la mestra…per què no aprofitar algunes de les làmines fent que siguin els mateixos alumnes qui escriguin paraules que estiguin o no en el dibuix? I després…no us semblaria interessant que els altres companys/es realitzin l’activitat que els altres els han preparat? D’aquesta manera també es treballa l’escriptura.

A continuació podeu visualitzar les diferents activitats que hem preparat pels alumnes (les primeres làmines són de lectura i comprensió i, les últimes, d’escriptura):

ATENCIÓ! Per poder-vos descarregar i/o imprimir el document podeu clicar AQUÍ i accedir al GOOGLE DRIVE. En aquesta ocasió el document el trobareu en format word per tal de poder-lo adaptar segons les necessitats dels vostres alumnes.

Mostra del treball realitzat per una alumna de primer:

Variant: es poden utilitzar les làmines per treballar la consciència fonològica fent que els alumnes hagin de buscar paraules que comencin, continguin o acabin per una lletra o síl·laba determinada.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Escriptura, Imatges, Lectura, Llengua, Materials, Vocabulari i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a VEIG, VEIG…ATENCIÓ, LECTURA, COMPRENSIÓ, ESCRIPTURA I VOCABULARI

 1. Violeta diu:

  Hola,
  Moltes gràcies per compartir aquest material tan xulo!
  Violeta Cristià
  http://englishandmuchmore.blogspot.com

 2. Elena diu:

  Gràcies!! Sou genials!!

 3. Cinta diu:

  Moltes gràcies, és un material molt útil i els nens segur que en gaudiran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *