Activitat senzilla pel reconeixement de la grafia numèrica i la coordinació viso-motriu.

Avui us portem l’adapIMG_20160824_133304tació d’una idea brillant per treballar la correspondència entre lletra lligada (o impremta) amb lletra de pal de la mà del bloc “ school Time Snippets” que podeu consultar en aquest enllaç: http://www.schooltimesnippets.com/2016/04/fine-motor-letter-matching-preschool.html.

Al veure-la ràpidament se’ns ha acudit una petita modificació, i si en comptes de les lletres posem números? D’aquesta manera treballem el reconeixement de les grafies numèriques.

Què necessiteu:

  • Una tapa de caixa.
  • Pals de “polo”
  • Foam per fer els números i les boletes (o números de foam que podeu trobar a diferents botigues. Les boletes poden ser pom-poms que també podeu trobar a les botigues).
  • Pistola de silicona
  • Cúter
  • Retoladors permanents (tipus Alpina Crea +decor o Posca)

Com fer-ho?

A la part superior del pal enganxeu els números de foam amb silicona. Escriviu el nom del número al pal i a la part inferior escriviu el número, tot això, amb el retolador permanent.

A la part superior de la tapa feu 4 talls repartits, un per cada pal amb el número. Els talls han de ser igual de llargs que l’amplada del pal. Evidentment, podeu fer-ho amb tots els números que vulgueu.

Sota dels talls enganxeu les boles de foam per indicar la quantitat.

Ara gireu la tapa i damunt dels forats que heu fet per tal que el nen introdueixi el pal escriviu el número i la quantitat. Tal com es veu a la imatge, d’aquesta manera l’alumne es podrà autocorregir.

Què us sembla? Fàcil de IMG_20160824_133048fer i amb aquesta activitat, ideal per racons o estacions, els nostres alumnes treballen la correspondència entre la grafia numèrica i la quantitat a més de la coordinació viso-motriu.

Guardar

Guardar

Aquest article ha estat publicat en Educació Infantil, Materials, Motricitat, Nombres, Racons. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *