PODRIES…COMPRENSIÓ LECTORA A TRAVÉS D’UN POEMA

podries1La greu crisi que travessa el nostre món amb les guerres i la situació en què viuen els refugiats, posa de manifesta la trista realitat que viuen moltes persones i ens fa créixer la necessitat de fer arribar als nostres alumnes la importància de valorar les petites coses sentint-se afortunats pel que tenen i fent créixer la seva empatia envers aquells que més pateixen. Només així aconseguirem formar una societat més justa i POEMA PODRIESsolidària.

És un bon motiu per treballar la llengua i la comprensió lectora a partir d’un bonic i emotiu poema de Joana Raspall. Es tracta de col·locar cada vers a l’estrofa corresponent.

Un cop realitzada l’activitat poden llegir tot el poema per avaluar el seu treball reflexionant sobre cada estrofa. Pot ser una activitat per realitzar amb grups cooperatius i preten ser només un exemple de les múltiples tasques que es poden fer al voltant d’aquest tema que, desgraciadament, es troba tan proper en el nostre entorn perquè el patiment dels altres és també la nostra més profunda tristesa.

Podeu accedir al recurs clicant sobre les imatges que acompanyen aquest article  (Google Drive).

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Materials i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a PODRIES…COMPRENSIÓ LECTORA A TRAVÉS D’UN POEMA

  1. Anna diu:

    M’encanta aquest poema!

    El grup de música Roba Estesa ha fet una cançó:

    https://www.youtube.com/watch?v=Cx9mUyVMgtk

    Fa un any la vaig treballar amb els nens/es i no la podien parar de cantar! Molt bona aportació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *