BINGO DE LLETRES

Des del fantàstic bloc “EL BLOG DE LOS MAESTROS DE AUDICIÓN Y LENGUAJE” que segueixo ben de prop per la gran quantitat de materials i la rigurositat de les seves entrades, EUGENIA ROMERO ens dóna a conèixer una activitat de la NEUS, la seva companya d’Educació Infantil.

M’he quedat impressionada amb la simplicitat del material i amb la seva enorme eficàcia per treballar la consciència fonològica i el concepte de paraula a les aules d’Educacio Infantil.

Es tracta d’un BINGO DE LLETRES I COMPLETAR PARAULES que funciona de la següent manera:

 1. Es col·loquen en una caixa o sobre totes les lletres de l’abecedari sense repetir (poden ser lletres retallades, lletres de plàstic amb iman…).
 2. Es reparteixen els cartrons amb imatges i lletres als alumnes i se’ls dóna també un trosset de plastilina.
 3. Cada vegada que es tregui una lletra de la caixa, el nen o nena ha de posar una boleta sobre la lletra o lletres (si la té al seu cartró).
 4. Qui acabi el nom complet ha fet BINGO i escriu la paraula i fa el dibuix en una graella que porta per títol “HE FET BINGO AMB LES PARAULES…

Material necessari: plastilina, lletres per confegir, cartronets amb imatges i paraules i, finalment, graella per escriure i dibuixar les paraules amb les que han fet bingo.

Les imatges que acompanyen aquest article formen part d’un material que he adaptat a partir de la idea original: es tracta d’un seguit de cartrons i paraules amb noms d’animals o mitjans de transport. La majoria d’imatges corresponen a la pàgina “http://focaclipart.net23.net/” amb dibuixos de lliure distribució i, la resta, estan extretes del buscador de google.

Al final del document també hi trobareu un exemple de graella per escriure i dibuixar les paraules.

ESPERO ELS VOSTRES COMENTARIS i… si algú s’anima a fer noves targetes i les vol compartir… les pot fer arribar per mitjà d’un correu electrònic a… yroset@xtec.cat.

Us recomano la visita al bloc d’Eugenia Romero, hi trobareu materials molt útils per adaptar i aplicar a les escoles. Moltes gràcies Eugenia per deixar-me compartir el material al bloc. i RECORDEU…COMPARTIR ÉS CONSTRUIR!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en animals, Consciència fonològica, Escriptura, Imatges, Llengua, Materials. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a BINGO DE LLETRES

 1. Sonia diu:

  OOh! m’encanta! M’anirà molt bé per jugar amb els alumnes de P5!!! Moltes gràcies!

 2. Te quedó genial!!!! me ha gustado la última hoja donde los alumnos escribirán y harán el dibujo de la palabra acertada!! Neus lo hacía en un folio normal, mañana se lo enseñaré 🙂

 3. Marta diu:

  Una idea molt xula! Gràcies per compartir-la!
  Salutacions.

 4. Esperança diu:

  N’ha encantat aquest Bingo. M’anirà molt i molt bé per jugar amb els alumnes de P4!!!!
  Moltes gràcies per compartir-la.

 5. yroset diu:

  Moltes gràcies a tu Esperança pel teu comentari.
  M’alegra saber que et pot ser útil.
  Esperem que els agradi!!!

 6. esther diu:

  Moltes gràcies, per tot el material que ofereixes,
  Una abraçada,
  Esther

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *