La transformació en llop del professor Lupin a Harry Potter

Remus_Lupin

Remus Lupin interpretat a les pel·lícules de “Harry Potter” per l’actor britànic David Thewlis

A la història de Harry Potter de J.K. Rowlling, hi ha una transformació d’un personatge que ens recorda molt a Licàon, i per això descriurem la seva metamorfosi.
Una nit de lluna plena, juntament amb alguns dels seus alumnes, el professor Remus Lupin, sortí a una muntanya que tenia molta visibilitat del cel. Aquella nit, la lluna estava en la seva plenitud, i amb una brillantor molt persistent, així doncs, el professor Lupin mirà l’horitzó, i en quant els seus ulls trobaren la lluminosa lluna, la seva transformació es posà en marxa, ja, sense l’opció de tornar enrere.
Aquesta metamorfosi començà amb una reacció cerebral que anul·là les capacitats humanes de l’home, deixant-lo així en un estat de desconcert i d’inconsciència, que donà pas a la transformació física. Físicament, el primer que li canviaren foren les ulls, que deixaren el seu color i forma natural, per convertit-se en uns ulls agressius i furiosos que tenien les pupil.les dilatades, i un color verd molt fosc. Seguidament, les seves ungles es tornaren fosques i afilades i les seves mans grans i pel.ludes. Igualment, la resta del cos també patí una transformació tan interna, com externa que destruí la seva forma humana. Els braços i cames, es tornaren peludes i fosques, els seus peus sortiren de les sabates per convertit-se en dues llargues potes de llop i la seva esquena es corba per tal de posar-se a quatre potes. Físicament, tot l’ésser s’ha tornat molt gran i pelut, i camina amb les potes arronsades.
L’últim canvi físic que aquest quasi llop experimenta és la transformació de la cara, que canvia per complet: La mandíbula surt cap en fora donant-li així a la seva dentadura un aspecte ferotge i aterrador, les orelles li creixen consideradament i es tornen punxegudes el contorn dels ulls canvia de forma, i el nas també s’allarga per crear el morro.

[youtube]https://youtu.be/kzZcDHHNINk[/youtube]

Creieu que Remus Lupin té relació amb els llops? Pel que fa al nom Remus amb Rem, germà bessó de Ròmul, fundador de Roma, alletats per la lloba Luperca i pel que fa a Lupin del llatí lupus, -i “llop” i a més la seva transformació ens recorda a Licàon. Què n’opineu? Us n’havíeu adonat?…

Sara i Ariadna

4t ESO Lingua Latina

Un comentari a “La transformació en llop del professor Lupin a Harry Potter

  1. La saga de llibres i pel·lícules de Harry Potter és la meva saga preferida des de que era molt petita. Ara mateix m’estic llegint el nou llibre que ha escrit J.K Rowling.
    Ja m’havia fixat en que Harry Potter té bastantes referències de la mitologia Grega com : Luffy que és el gos de tres caps com Cancerbeo, que guardava l’entrada de l’inframón o com Minerva (la professora McGonagall).
    Però, no havia caigut en el professor Lupin.
    Harry Potter té moltes transformacions en animals. A part, moltes altres pel·lícules com “Crepúsulo” també utilitzen la transformació en llop.
    Opino que és una gran observació, gràcies per la informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *