Revolució de les plataformes digitals a la televisió

L’evolució dels avenços tècnics i la televisió per Internet, avui dia són el principal motor del sector de la comunicació en constant canvi.

La televisió a Internet és un pilar vital per al futur de la comunicació i per l’estudi de plataformes a la xarxa. Estem vivint en una transformació global de la televisió a causa d’una nova mentalitat i això suposa un canvi tan considerable com el pas del blanc i negre al color.

Va haver un moment on la ràdio ocupava el lloc central a quasi tots els habitatges del món. Però el desenvolupament econòmic dels anys 70, va fer que els televisors sortissin a la llum i va fer desbancar la ràdio. Poc a poc, la televisió va anar adquirint protagonisme.

Actualment, tornem a viure una nova revolució en el món digital. Les raons són ben diferents, però la conclusió és la mateixa: internet i les noves tecnologies estan desplaçant a la televisió convencional per apoderar-se del temps lliure dels ciutadans.

Imatge relacionada

Dibuix d’un televisor junt a un ordinador portàtil

Aquestes noves fórmules anomenades televisors Smart TV, plantegen una actitud diferent davant del abans anomenat com “electrodomèstic”.

Els principals avantages d’aquests televisors són:

  • Són una potent eina de comunicació que ha canviat els hàbits informatius i d’entreniment de les persones en el seu temps lliure.
  • Permeten accedir i navegar per Internet d’una forma senzilla i còmoda. A més, ofereix una millor visualització gràcies al su tamany.
  • Proporcionen l’accés a YouTube per poder visitar canals i veure vídeos d’una forma molt més pràctica i econòmica.
  • Ens ofereix una televisió a la carta on l’espectador decideix el que desitja veure. Pot escollir entre milers de programes, pel·lícules i sèries de televisió.
  • Algunes Smart TV, inclouen la funció de realitzar videotrucada ja que tenen una webcam incorporada.

D’altra banda, també podem trobar algunes desavantatges com:

  • Els preus d’aquests televisors són molt elevats i no tothom pot adquirir-les. El seu preu gira al voltant dels 500€ i la d’un televisor convencional d’uns 300€.
  • És necessari que els televisors accedeixin una connexió a Internet i que l’usuari tingui contractada una línia d’Internet.
  • Consumeix molta energia.