Anàlisi d’escenes a Joc de Trons

Passeig de la vergonya de Cersei Lannister

Passeig de la vergonya de Cersei

La escena de Cersei Lannister complint la seva penitència, apareix al capítol deu de la cinquena temporada.

En aquesta seqüència ens trobem a una Cersei que ha confessat els seus pecats d’adulteri i assassinat, per poder tornar a casa seva.

En primer lloc, apareix la dona junt al Gorrión Supremo amb una túnica desgastada verd fosca i amb cabells curts. L’envolten els sacerdots de la Fe dels Set, la religió                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        dominant als Set Regnes.

Al seu davant, se sitúa el camí que li portarà fins al castell i aquest està ple de la plebs.

A continuació, dues de les sacerdotesses li arranquen de males maneres la seva vestimenta, deixant-la nua davant de tot el poble. Seguidament, és empentada per una de les sacerdotesses i comença a caminar pels carrers estrets del poble.

Al cap pocs minuts, és insultada i humiliada per la gent que ella governava i a qui ella mateixa despreciava.

El poble comença a llençar-li escombraries, a dir-li comentaris sexistes alhora que la sacerdotessa que té al darrere fa sonar una campana i a cridar la paraula “vergonya”.

Durant tot el camí manté la compostura i no es derrumba fins que arriba a l’entrada del palau i trenca a plorar. Allà l’espera la seva cort sense immutar-se davant d’una Cersei abatuda. Només Qyburn és capaç de sentir compassió per la reina regent, la cobreix amb una manta i li presenta el seu nou guàrdia personal, conegut amb el nom de la Muntanya. Aquest l’alça  amb els seus braços i se l’emporta perquè la curin. És just en aquell moment on la seva expressió facial es torna venjativa.                                          

Naixement de dracs

Daenerys i el naixement dels dracs

Daenerys ha perdut a Khal Drogo, el seu marit, i és per això que li fan una pira. Al costat del rostre del difunt, col·loquen els tres ous de drac que a ella li van regalar en quan es va casar.

Daenerys és el personatge amb el qui l’espectador centra per excel·lència, ja que destaca pel seu cabell i pell molt blanca i per una vestimenta de color gris molt clara.

A l’inici de l’escena es troba amb Jorah Mormont, el seu cavaller, qui coneix les intencions de la jove de ficar-se a la pira i tem per la seva mort.  

La Khalessi amb una torxa fa que la pira comenci a cremar. Ella s’endinsa i es perd en el foc, mentre els dothrakis, la tribu a la qual pertany, l’envolten i observen el que està passant en tot moment.

La música emprada és suau on predomina la percussió i un instrument de vent. Aquest es barreja amb els crits de la bruixa, es crea una ambient de misteri, intriga i espectació per al que pot passar.

Una vegada finalitzada la pira, apareix entre el fum la figura de khalessi, la qual es troba ajaguda al terra, nua i completament tacada per les cendres del foc i acompanyada de tres petits dracs. Seguidament, ella es posa de peu i tothom s’agenolla davant la reina.

L’escena tanca amb una música instrumental de commemoració cap a Daenerys.

Sentència de mort a Petyr Baelish

Resultat d'imatges de arya mata a baelish gif

Moment en que Arya mata a Petyr Baelish

L’escena s’inicia amb Sansa, vestida de negre amb una capa de pèl, convocant a la seva germana Arya al gran saló.

La sala està plena de guàrdies del nord armats i amb armadura i dos d’aquests porten a l’Arya, amb un vestit de cuir fosc, davant de Sansa, que està asseguda davant una taula, ocupant el lloc del rei en el nord. Al seu costat hi és el seu germà Bran. A la dreta de la sala podem veure a Petyr Baelish, el qual contempla l’escena amb aires de  superioritat.

Sansa afirma que ha de defensar a la seva família dels que els volen fer mal i seguidament, esmenta les acusacions d’assassinat i traïció mentre mira fixament a la seva germana. Sansa pregunta quina és la resposta a totes les acusacions dirigint-se a Petyr.

Aquest, atònit, mira al seu voltant confús i demana explicacions. Sansa, amb la mirada fixa, li explica els seus crims contra la seva família i totes les manipulacions que ha viscut ella mateixa.

Baelish intenta negar desesperadament aquests càrrecs, però la jove es manté ferme i no el creu. Petyr es veu perdut i indefens al no saber com defendre’s i corre cap a Sansa a demanant clemència. Ella li fa veure que és massa tard, amb una mirada de menyspreu.

Sansa li dona una última oportunitat per defensar els seus arguments, però ell acaba agenollat suplicant el perdó per última vegada, de manera humiliant. Amb la mirada freda, Sansa dona una breu senyal i Arya s’acosta ràpidament. I amb un veloç moviment fa un tall net a la gola de Petyr, el qual es desagna enmig del gran saló envoltat pels Stark.

Masacre de la casa Frey

Arya convertida en Walder Frey

En aquesta escena del primer episodi de la setena temporada de Joc de Trons, apareix Arya després de matar a Walder Frey, l’home que va assassinar a la seva mare i al seu germà.

Aquesta convertida en Walder Frey, ha fet reunir a la seva família fent veure que vol celebrar la victòria contra els Stark. Els fa brindar i poc després comencen a morir enverinats mentre ella els planta cara per la boda roja, tot dient l’afamada afirmació: deja vivo a un lobo y las ovejas nunca estarán a salvo.

Mentre tots moren es pot apreciar la felicitat i satisfacció en el seu rostre per complir la seva venjança.