Graella desglossada

DAENERYS TRAGARYEN 

ESTÈTIC

 • FÍSIC: Daenerys destaca pels seus cabells blancs i una tonalitat de pell molt blanca. Té una estatura baixa, és una dona prima i esvelta. Els pentinats són poc recollits i amb trenes sutils.

  Daenerys Targaryen

 • VESTIT :Inicialment, utilitzava vestits “femenins” que s’adaptaven al seu estatus. Quan construeix una relació propera al seu marit s’adapta a la moda dothraki: un top marró i uns pantalons verds i unes canelleres negres. Quan decideix alliberar la badia d’esclaus, és quan es mostra per primera vegada amb un collaret i cinturó a l’estil grec de color marró fosc contrarestat amb un vestit totalment blanc, tot conjuntant la seva cabellera.
 • COLOR: El color que vesteix al principi és el rosa pàl·lid i més endevant, utilitza el color blau que destaca per sobre dels altres, junt a una capa del mateix color que recau sobre les seves espatlles.El color blau simbolitza serietat, sinceritat, integritat.
 • EVOLUCIÓ: Daenerys va adquirint més poder, juntament amb els seus dracs i els seus vestits comencen a ser més complexos propis d’una dona conquistadora. Va adquirint brodats, textures d’escames de drac, senyalant el seu nom i el poder que va esdevenint. Els colors són més foscos. Els pentinats de Daenerys han anat variant al llarg de tota la sèrie i cada vegada es mostren més recollits i acompanyats de trenes.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: En un principi, és una dona innocent i depèn primer, del seu germà i després de Khal Drogo. Comença a tenir un caràcter més fort i acaba enamorant-se del seu espòs. Esdevé una persona més venjativa en el moment que li roben un dels seus dracs a la ciutat de Qarth.

D’altra banda, trobem el complex de superioritat que ens mostra pel seu dret de naixement i els seus tres dracs. Cada vegada és una persona més valenta, feroç i revolucionària ja que vol canviar l’estil de vida dels 7 regnes.

 • ROL: Daenerys és la Mare de dracs
 • ESTEREOTIP: Dona guerrera, heroïna
 • EVOLUCIÓ: Ha passat de ser una noia sensible i dependent a una dona venjativa, forta, valenta i sobretot, revolucionària.

BIOGRAFIA

Al començament, Vyserion, el seu germà, la manipula i fins i tot, la pega. La casa amb Khal Drogo en la seva contra.

Té un fill amb Khal Drogo que mor i  poc després el seu marit també mor. Duen a terme la pira i col·loquen els tres ous de drac i quan el foc comença a créixer, ella entra dins la pira i surt il·lesa amb tres dracs i nua.

Ella i el seu petit grup de seguidors, es dirigeixen cap a la ciutat de Qarth per trobar nous aliats. Marxen d’allà amb un gran vaixell en direcció cap a la Bahía de los esclavos a Astapos. Aconsegueix un exèrcit d’inmaculats i comença així la seva nova conquista.

Tyrion Lannister arriba a les terres de Meereen, qui serà un futur recolzament moral i ètic per a la reina. Viatja cap a Ponent, però allà comet una sèrie d’errors que faran que perdi una part del seu exèrcit i d’aliances. Apareix Jon Snow i viatja amb ell cap al nord per intentar vèncer l’exèrcit de Caminantes blancos. En la batalla és on perd un un dels seus dracs.

SANSA STARK

ESTÈTIC

 • FÍSIC: Sansa és una nena alta i prima amb els cabells pèl-rojos. Els seus pentinats s’adapten a l’època medieval

  Sansa Stark

 • VESTIT: Els vestits que duu són “femenins” i la majoria d’ells eren fets per ella mateixa.
 • COLOR: Utilitza colors clars, que simbolitzen delicadeza, sutileza i qualitat.
 • EVOLUCIÓ: Al viatjar a Desembarco del Rey canvia la seva aparença i es comença a pentinar i vestir com ho fa la reina Cersei.

Quan ja torna a Invernalia, els seus vestits són més complexos, elegants i amb brodats típics dels Stark. Els seus cabells són més llargs amb pentinats més simples.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: És una nena molt innocent, manipulable i espantadissa. És molt capritxosa. Es desagradable amb les seves cuidadores.
 • ROL: Filla del senyor d’invernalia, promesa del rei, Senyora d’Invernalia.
 • ESTEREOTIP: Segueix l’estereotip d’una damisel·la
 • EVOLUCIÓ: Es torna molt més freda després de la mort del seu pare. Degut a tot el que ha viscut es converteix en una dona decidida que no es deixa manipular, i que no dubta a l’hora de venjar-se de els que li han fet patir en el passat.

BIOGRAFIA

Coneix el seu estimat Joffrey que en un inici li tracta molt bé. Sansa estima tant a Joffrey que arriba al punt de mentir per protegir li a ell en comptes de a la seva germana petita.

Empresonen al seu pare i demana clemència al rei. Però aquest, finalment, el fa executar. Ella comença a sentir despreci per Joffrey. Ell li amenaça amb matar-la i la humilla i pega sempre que pot.

Menstrua per primera vegada i entra en pànic perquè això significa que pot tenir fills. Sansa és salva del compromís amb Joffrey perquè Margery es casarà amb ell. Pero igualment és retinguda a la capital. La volen casar amb el germà de Margery i termina sent obligada a casar-se amb Tyrion Lannister.

El dia de la mort de Joffrey, Sansa escapa de desembarco del rey amb l’ajuda de Petyr. Petyr la porta a El Valle i mata a la seva tia. Després l’obliga a casar-se amb Ramsey Bolton, la qual la viola i maltracta psicològicament i físicament.

Finalitzada La batalla de los bastardos es venja de Ramsay i aquest mor, ella es reuneix amb el seu germà Jon. També es reuneix amb la seva germana Arya. Peter la vol manipular per posar-la en contra de la seva germana. En ausencia del seu germà és converteix en la Senyora d’ Invernalia. Cansada de ser manipulada, planeja l’assassinat de Beilish junt la seva germana.

CERSEI LANNISTER

Cersei Lannister

ESTÈTIC

 • FÍSIC: És una dona rossa de pell clara que sempre porta pentinats típics de l’època.
 • VESTIT: Porta vestits llargs “femenins” i molt luxosos.
 • COLOR: Vermell: que simbolitza energia, vitalitat, força i autonomia.
 • EVOLUCIÓ: Després de la penitència, passa directament a utilitzar vestits de tonalitat fosca i molt més masculins. Els seus cabells són molt curts.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: No es revela mai cap al seu marit i sempre manté la compostura. Manipula a les persones que l’envolten. És narcisista i ambiciosa, no considera als demés. Cersei odia a les dones, veient-les com dèbils y despreciables, però ella creu ser una excepció.
 • ROL: Reina dels Set Regnes
 • ESTEREOTIP: Segueix el d’una reina

BIOGRAFIA: Es enganyada pel seu marit, que te relacions amb altres dones i ella té relacions sexuals amb el seu germà en secret.

Manipula al seu fill i mor el seu marit Robert a mans de un porc senglar.

Modifica el tractat que fa el seu marit avanç de morir, pel que el seu fill sigui rei.

El seu fill no segueix els seus consells i ell acaba demanant el cap de Ned Stark. Cersei odia a Tyrion perquè creu que es el culpable de la mort de la seva mare, que va morir al part.Es refugia en el vi.

Es troba finalment amb el seu germà i amant després de que aquest hagués sigut segrestat pels stark.El seu fill Joffrey és assassinat el dia de la seva boda per un enverinament.

El seu pare es assassinat. Es empresonada pels seus pecats d’incest i per l’assassinat de Robbert Baratheon.

Per ser alliberada i ha de patir la humiliació pública davant de tot el poble. Camina nua per els carrers del poble entre que els ciutadans l’insulten i li tiren coses.

Descobreix que la seva filla ha sigut assassinada a Dhorm. Es venja de tots els seus enemics i el seu fill es suicida tras assabentar-se de la mort de la seva promesa. Es fa reina dels set regnes i està embarassada del seu germà.

MARGERY TYRELL

Margery Tyrell

ESTÈTIC

 • FÍSIC: Una noia atractiva i figura esvelta i ben proporcionada, amb els cabells marrons i llargs.
 • VESTIT: Utilitza vestits “femenins”, molt escotats i sensuals
 • COLOR: Li caracteritza el color blau que simbolitza serietat, sinceritat, integritat.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: És una dona dolça, comprensiva i educada.És dotada de gran intel·ligència i astúcia. Sap com aconseguir el que vol dels altres.
 • ROL: Desenvolupa el paper de reina
 • ESTEREOTIP: És la dona que aspira a ser reina.

BIOGRAFIA

El seu marit Renly, té relacions amb homes a les seves espatlles però Margery ho sap. Pero ella vol tenir un fill amb ell per sobre de tot.

El seu marit mor i té l’objectiu de ser la nova reina.Es converteix en la promesa de Joffrey i ella el manipula.

El dia de la seva boda, Joffrey és assassinat. Margery acaba sent emparellada amb el germà d’aquest.

Cersei l’acusa falsament d’adulteri i és empresonada en espera de un judici de la Fe en el Gran Septo de Baelor en el qual mor cremada.

OLENNA TYRELL

ESTÈTIC

 • FÍSIC: Olenna Tyrell és una dona anciana, de pell blanca i baixa estatura.

  Olenna Tyrell

 • VESTIT: Porta vestits luxosos de teles de qualitat i cares. Sempre duu una espécie de vel que li cobreix el cap. Destaca per tenir sempre brodats de roses daurades.
 • COLOR: Utilitza molt el color blau que simbolitza seriedad, integritat, sinceritat i calma. també porta molts detalls en daurat, que és el color de la casa Tyrell

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: Es una dona molt sincera a la que no li costa expressar la seva opinió. És astutata i poc pacient.
 • ROL: Olenna és Señora d’alt jardí.
 • ESTEREOTIP: Anciana sàvia.

BIOGRAFIA

Arriba a Desembarco del Rey per la boda de la seva néta, Margery, amb el rei Joffrey, de la qual no està d’acord. Per això, conversa amb Sansa sobre el rei i ella li explica totes les coses cruels que fa.

El dia de la boda ella conspira en contra de Joffrey i enverina la copa amb l’ajuda de Petyr.

Els seus dos nebots son empresonats i més endevant morts. Jamie Lannister li ofereix una copa de vi enverinada per morir. Una vegada que és pren el vi, confessa que ella va matar a Joffrey.

ARYA STARK

ESTÈTIC

 • FÍSIC: És una nena petita, prima i de pell blanca. Porta els cabells mig recollits amb un “moño”.

  Arya Stark

 • VESTIT: Quan estava a Invernalia portava vestits amples i pocs “femenins”. Quan té les seves clases de ball, porta una camisa de color clar i uns pantalons foscos.
 • COLOR: Vesteix amb colors foscos, generalment el negre ja que és el color Stark. El color negre significa autoritat i formalitat.
 • EVOLUCIÓ: Canvia els vestits per pantaló camises i es talla els cabells com un noi. Actualment vesteix amb un vestit de pell, com porten el homes, amb un pantaló i botes. Aquest  és de color marró fosc igual que els pantalons. Porta un cinturó on té la seva espasa i el seu punyal. Té el cabells una mica més llargs i els porta mig recollits, el peinat és com el que portava el seu pare.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: És una nena curiosa que fa moltes preguntes de tot, és grotesca i rebel.
 • ROL: Princesa de Invernalia.
 • ESTEREOTIP: Princesa, dona guerrera
 • EVOLUCIÓ: És molt més madura, ha après moltes coses sobre la realitat i ara sap lluitar molt bé.

BIOGRAFIA

El seu germà li regala la seva espasa, de la qual no s’ha separa mai. Deixa anar al seu llop, Nymeria, perquè no la matin. Maten al seu pare i ella ha de fugir com si fos un noi (Larry).

Un home misteriós li diu que li doni tres noms per matar i aquest, l’ajuda a escapar. Arya i els seus amics es troben amb la “hermandad”, de la qual escapa. Assassinen a la seva mare i el seu germà.

Al final Arya es dirigeix cap a Bravos, per ser un home sense rostre.Comença el seu aprenentatge i segueix avançant la seva formació. Aprèn a anular la seva personalotat i a assassinar als seus enemics.

Vol tornar a casa i, de camí cap a la capital, mata a tota la casa Frey. Arriba a Ivernalia, els guardies no la creuen i finalment es troba amb la seva germana a la cripta familiar. També es troba amb el seu germà, Bran. Entrena amb Brienne.

Sansa descobreix que es un home sense rostre. Junt a la seva germana acusen a Meñique d’assassinat i tracció. Finalment, ella el mata amb un puñal.

BRIENNE THE TARTH

Brienne de Tarth

ESTÈTIC

 • FÍSIC: Brienne és una dona molt alta i gran, de cabells molt curts i rossos, té ulls blaus i pell blanca.
 • VESTIT: Sempre porta una armadura per lluitar.
 • COLOR: El color de l’armadura és platejat i sempre va acompanyat d’un vestit blau que simbolitza professionalitat, serietat i sinceritat.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: És una senyora leal, capaç i devota. Sempre intenta fer el bé i és llesta i àgil.
 • ROL: Princesa de Tarth
 • ESTEREOTIP: Dona guerrera

BIOGRAFIA

Guanya una batalla contra un gran caballer i suplicar ser guardia real del rei Renly Baratheon. Després de la mort de Renly Baratheon, jura lealtad a Catelyn Stark.

Per ordre de Catelyn, se’n va amb Jaime Lannister capturat, cap a la capital. Arriben  a Desembarco del Rey i ell promet porta les filles Stark amb la seva mare.

Aquesta salva a Sansa quan anava a ser capturada pels Bolton i li jura lealtad i protecció. Està contenta de veure a Arya en casa i fora de perill.  A d’anar a la capital, per ordre de Sansa. Es troba amb “el perro” que se suposa que havia matat.

YARA GREYJOY

Yara Greyjoy

ESTÈTIC

 • FÍSIC: Posseeix un cos normal, cabells marrons, curts sempre mig recollits, porta una mica de maquillatge de color fosc.
 • VESTIT: Usualment porta una camisa i un pantaló tant per al dia a dia com alhora de la lluita.
 • COLOR: Destaca per tons grisos, blaus foscos i negre. Aquests simbolitzen poder, formalitat, silenci i misteri.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: És una dona freda, té un to irònic i sempre es burla del seu germ, encara que li estima.
 • ROL: Capitana del vent negre, conquistadora de “bosquespeso”.
 • ESTEREOTIP: Dona guerrera

BIOGRAFIA

Arriba a Invernalia per emportar-se i alliberar al seu germà de Ramsy Bolton.  però ell no vol anar-se perquè tre por. I ella l’abandona.

S’enfronta al seu pare el qual mor i ella vol pujar al seu tron. La majoria està en contra perquè és una dona. Ell seu tiet i reclama el tron i finalment, fuig i es presenta davant khalessi, amb naus i volen la seva ajuda i que lla recolzin.

MELISANDRE

ESTÈTIC

 • FÍSIC: És una dona amb un cos perfecte, de pell pàl·lida que porta maquillatge. Sempre va ben pentinada amb els cabells sense recollir o mig recollits.

  Melisandre

 • VESTIT: Sempre porta vestits llargs, “femenins”, preciosos i molt escotats. Ho acompanya amb el seu gran collaret.
 • COLOR: El color que li descriu és el vermell que representa desig, amor, determinació i força.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: És una figura femenina a la que li agrada manar i manipular a la gent. No té por a ningú.
 • ROL: Sacerdotisa de R’hllor, domadora d’ombres.
 • ESTEREOTIP: Sacerdotisa, maga
 • EVOLUCIÓ: Ja no confia tan en ella mateixa per no veure la derrota del Stannis Baratheon.

BIOGRAFIA

Està del costat de Stanish Baratheon. Fa cremar a molts homes. Fa cremar la filla de Stannis. Deixa Rocadragón i arriba a l’amagtall de la “Hermandad” i se’n porta a Gendry per persuadir-lo.

Es troba sola i es treu la seva roba i el seu collaret, i es torna una dona molt gran, ja que mostra la seva figura realment. Ajuda a reviure a Jon Snow i arriba a Rocadragón per ajudar a Daenerys.

YGRITTE

Ygritte

ESTÈTIC

 • FÍSIC: És una noia salvatge de cos prim, pell molt blanca i cabell roig.
 • VESTIT: Porta roba gruixuda i abrics llargs i grans i pantalons, típics dels salvatges.
 • COLOR: En la seva roba destaquen els colors marró, que simbolitza masculinitat, aires rurals i rústics, natura, i el negre que és poder, mort i valor.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: Ygritte és valenta, impulsiva, lluitadora
 • ROL: Dona del acer
 • ESTEREOTIP: Dona guerrera, salva

BIOGRAFIA

Sorprén a Jon Snow per la seva manera de lluitar i intenta seducir-lo per poder escapar.

Presumeix de ser una dona lliure i que no segueix les ordres d’un rei que ho és perquè ho ha sigut el seu pare. Quan Jon s’uneix als salvatges s’enamoren i viuen una nit de passió a la cova.

Ella veu a Jon i li dispara tres flechas, pero ell escapa. Després de que els salvatges intentin entrar al Castell Negre, Ygritte mor als braços de Jon.

CATHELYN STARK

Catelyn Stark

ESTÈTIC

 • FÍSIC: Cabells llargs, cara pàl·lida. Porta recollits molt simples, sempre deixant veure la seva llarga cabellera de color roig. Els seus ulls són de color blau cel
 • VESTIT: Li caracteritzen els vestits llargs i de tonalitats fosques. Porta una capa negra decorada amb pèl d’animal al coll.
 • COLOR: El color negre significa atemporalitat, misteri, poder i silenci.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: És una dona que es preocupa molt per als seus fills. És valenta i té un caràcter fort. En el moment que s’assabenta la mort del seu marit, viu una profunda tristesa. És una dona amable, honorable, orgullosa i molt generosa. No obstant, la seva impulsivitat i falta de mires, faran que diversos esdeveniments seran decisius per posar en perill la seva vida i la del seu fill Robb.
 • ROL: Lady Stark
 • ESTEREOTIP: Mostra el d’una dona preocupada.

BIOGRAFIA

Viatja a Desembarco del rey per comunicar a Eddard Stark, el que en realitat li ha passat al seu fill i que els Lannister estan implicats.

S’assabenta que els Lannister han executat al seu marit i ella, junt a l’exèrcit del seu fill Robb, planegen dirigir-se al sud per la detenció d’Eddard, tenen a Jaime Lannister.  Coneix a Brienne de Tarth i la pren al seu servei per cuidar a les seves filles.

Catelyn ha alliberat a Jaime Lannister, en un intent d’intercanviar a les seves filles, i aquest es troba sota la protecció de Brienne de Tarh en camí cap a Desembarco del rey.

Els Stark assisteixen al casament d’Edmure en Los Gemelos, on malgrat la cautela del casament no pactat de Robb, Catelyn i el matrimoni recentment casats moren en la coneguda Boda Roja.

MISSANDEI

ESTÈTIC

Missandei

 • FÍSIC: Missandei és una dona de pell molt fina i fosca que destaca pel seu cabell curt i arrissat.
 • VESTIT: La vestimenta daurada que duu quan resideix amb l’amo li arriba quasi als peus descalços i té senzilles decoracions. Al coll porta un collar cenyit.
 • COLOR: Destaca pel color blau que representa fidelitat, lleialtat i serietat.
 • EVOLUCIÓ: Quan es queda al costat de la Mare de Dracs, la seva vestimenta es conjunta amb la de la seva líder, porta un top i pantalons de color negre junt a unes canelleres del mateix color marcant un estil de guerrera com Daenerys.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: Es mostra lleial al seu amo i obeeix tot allò que se li diu. És molt intel·ligent i fins i tot, és capaç de parlar un total de 19 llengües diferents.
 • ROL: Traductora i consellera lleial de Daenerys Targaryen.
 • ESTEREOTIP: Persona lleial
 • EVOLUCIÓ: A la ciutat d’Astapos, quan veiem a Missandei per primera vegada, és esclava traductora dels Bondadosos amos. Quan és donada a Daenerys, ella es mostra molt fidel i lleial a ella i li serà una persona molt important per a la reina ja que esdevindrà consellera de la reina.

BIOGRAFIA

Missandei resideix a Astapos amb els Bondadosos amos i allà és l’esclava traductora. Daenerys li proporciona la seva llibertat però Missandei decideix fer-li costat i recolzar-la durant tot el seu llarg viatge.

Inicia un apropament amb el comandant suprem de l’exèrcit d’Inmaculats, el conegut com Gusano Gris on tots dos, senten una connexió instantània. Arriba un punt on el jove declara el seu amor. Missandei segueix al costat de la reina fins que arriba Jon Snow i s’estableix a Puerto Blanco.

LYANNA MORMONT

Lyanna Mormont

ESTÈTIC

 • FÍSIC: Lyanna Mormont és tan sols una nena d’uns dotze anys que es mostra amb una pell molt blanca contrastada amb la seva llarga cabellera molt fosca.
 • VESTIT: Porta vestits adequats al seu estatus. Sobre les espatlles li cau  una capa coberta de pèl que li donen aires de superioritat i poder.
 • COLOR: Destaca la roba de color negre que simbolitza poder, valor i serietat.

PSICOLÒGIC

 • CARÀCTER: Lyanna demostra que és una líder molt competent, efectiva i molt intel·ligent. Confia en ella mateixa i s’esforça per desafiar i complir tot allò que es vol proposar.
 • ROL: És Lady of Bear Island.
 • ESTEREOTIP: Reina.

BIOGRAFIA

La jove és una de les líders que governa el nord i és visitada per Jon Snow i la seva germana Sansa Stark. Ella accedeix a donar 62 dels seus homes.

És la primera en nomenar i proclamar a Jon  Snow rei al nord. Lady Lyanna també apareix en una reunió de les forces aliades del rei al Nord.