Anàlisi de l’entrevista

El dia 30 d’octubre, vam realitzar una entrevista via Skype amb la periodista Marta Roqueta.

Vam qüestionar-li una sèrie de preguntes relacionades amb el paper que té la dona a Joc de Trons i sobre l’anàlisi del gènere en el qual ella està especialitzada.

D’entrada, ens va parlar sobre els seus inicis com a estudiant del gènere i com es va originar el seu blog.

Des del seu punt de vista, ens va aclarir que a l’inici de la sèrie, alguns personatges sí que estaven sexualitzats com Daenerys o Cersei, però que a mesura que han adquirit poder, han deixat d’estar tant sexualitzades. En canvi, hi ha altres dones com Arya o Brienne, s’adapten més a una figura masculina.

D’altra banda, ens va fer veure que hi ha escenes de violència a la dona que tenen importància perquè formen part de trama i, sense aquestes, la sèrie no tindria sentit. No obstant, hi ha escenes de la mateixa tipologia que són irrellevants per a la història, com és el cas de Cersei quan és violada pel seu germà. És un moment que al desenvolupament posterior de la història, no té cap mena d’impacte.

Respecte l’empoderament femení a Joc de Trons, Marta Roqueta va opinar que la sèrie sí que dóna poder a les dones però exclusivament, a aquelles que són blanques i de classe alta.

La opinió que la Marta ens va donar sobre si els homes tenen el mateix paper que les dones, li va semblar un plantejament molt interessant, car que és el que estudien els cercles feministes. En general, les dones quan arriben al poder, produeixen unes dinàmiques molt patriarcals.

Així doncs, l’entrevista va finalizar parlant sobre la seva conclusió de l’anàlisi de gènere a Joc de Trons. Creu que és molt important l’exhibició del cos femení perquè la dona arribi al poder.