Valoració de les escenes i relació amb la hipòtesi

Per valorar aquestes escenes, que hem considerat importants dins l’univers femení de Joc de Trons, les hem relacionat amb la nostra hipòtesi: “tenen poder les dones a Joc de Trons?”.

En primer lloc, ens hem fixat que hi ha una relació entre les quatre escenes analitzades i que les principals dones, esdevenen un canvi important. Aquesta transformació del personatge és deguda a una sèrie de moments dolorosos i de patiment que els han passat i l’utilitzen per aconseguir els seus objectius de poder i venjança.

Per exemple, Cersei i Daenerys arriben al poder després de mostrar el seu cos davant de tot un públic. Cal afegir que en el cas de Cersei, és una penitència pels seus crims i en canvi, Daenerys ho fa en mostra del seu poder i per venjar la mort del seu marit.

En el cas d’Arya, gràcies al poder que va adquirint a través de totes les seves vivències, comença la seva revenja matant a la primera víctima de la seva llista negra. La seva germana Sansa, de la mateixa manera, aprofita el poder que té en aquell moment per desfer-se de l’enemic principal de la seva família.

D’altra banda, totes les escenes estan vinculades amb l’aparició d’una figura masculina. Això, ens fa pensar que, per molt que siguin dones amb poder la presència d’homes està sempre involucrada de manera indirecta.

Un clar exemple, és el de Daenerys perquè gràcies a la mort del seu espòs aconsegueix omnipotència i és lloada per tots els seus seguidors.

Altrament, l’arribada al poder de Cersei és a través de la seva mala experiència amb un home, el Gorrión Supremo.

Les germanes Stark, en canvi, la seva arribada al poder, no és gràcies a la dependència d’un home, sinó que ho han aconseguit per si mateixes.

En conclusió de tot el que hem analitzat, les dones han experimentat un important canvi a través de vivències dolentes. Aquests esdeveniments que els han succeït han tingut relació amb altres personatges, destacant els masculins.

D’altra banda, cal destacar que només l’escena del Naixement dels dracs la música és molt important, mentre que a les altres escenes és un factor secundari i irrellevant.

A més a més, ens ha sorprès que dues de les quatre dones que apareixen a les escenes, el seu poder estigui relacionat de forma directa amb el seu cos.

Cal destacar que hem volgut comparar les escenes amb els llibres, però només una d’aquestes està escrita, El naixement dels dracs, car que la sèrie ha avançat més que la trama original.