Fitxa tècnica

 Títol original: Game of Thrones

Resultat d'imatges de opening juego de tronos

Logotip Joc de trons

Any: 2011

Cadena: HBO, Movistar Sèries

País: Estats Units

Gènere: Fantasia, Acció

Primera emissió: 17 abril 2011

Fotografia: Matthew Jensen, Marc Pontecorvo, Alik Sakharov, Fabian Wagner, Anette Haellmigk, Jonathan Freeman, Robert McLachlan, P.J. Dillon.

Música: Ramin Djawadi

Guió: David Benioff, D.B. Weiss, Bryan Cogman, Jane Espenson, George R.R. Martin (Novelas: George R.R. Martin)

Duració per capítol: 55 minuts aproximadament.

Productora: Home Box Office (HBO)

Sinopsi: La història es desenvolupa en un món fictici de caràcter medieval on hi ha Set Regnes. Hi ha tres línies argumentals principals: la crònica de la guerra civil dinàstica pel control de Ponent entre diverses famílies nobles que aspiren al Tron de Ferro, la creixent amenaça dels altres, éssers desconeguts que viuen a l’altre costat d’un immens mur de gel que protegeix el Nord de Ponent, i el viatge de Daenerys Targaryen, la filla exiliada del rei que va ser assassinat en una guerra civil anterior, i que pretén tornar a Ponent per reclamar els seus drets.

Resultat d'imatges de george rr martin

George R. R Martin

Autor: George Raymond Richard Martin va néixer el 20 de setembre de 1948 a Bayonne (Nova Jersey). És un escriptor i guionista nord-americà. Ha escrit novel·les de ciència ficció, de terror i s’ha convertit en un dels alts exponents de la literatura fantàstica actual. Se li coneix sobretot per ser l’autor de la famosa sèrie de novel·les “Cançó de gel i foc”, que ha aconseguit combinar l’èxit comercial amb el beneplàcit de la crítica especialitzada. És llicenciat en periodisme, va treballar com a professor d’institut i posteriorment es va dedicar a escriure guions per a Hollywood i per a sèries de televisió, simultaniejant això amb l’escriptura dels seus llibres. George R. R. Martin té en el seu poder desenes de premis literaris relacionats amb el gènere fantàstic.