Conclusions

Ara que el nostre treball ja ha finalitzat, podem donar la nostra visió global i conclusiva.

Al començament del treball, estàvem molt emocionades en fer recerca perquè és un tema que ens apassiona molt a totes tres. Teníem moltes ganes d’iniciar la investigació, però al mateix temps teníem una sensació d’incertesa de no saber com fer-lo.

Durant aquest temps, hem viscut molts moments i emocions juntes que ens han fet plantejar-nos nous reptes i objectius dels quals abans no érem conscients.

Tot i que vam començar el treball amb moltes ganes i il·lusió, vam tenir molts moments de desesperació, ràbia i aclaparament. Per molt que treballéssim, a vegades teníem la sensació que no tot sortia com nosaltres havíem planificat. Però, gràcies a que formem un gran equip, ens hem ajudat mútuament per superar aquests instants.

Cal dir, que també hem viscut molts moments de riallera, alegria i bogeria que ens han fet més amè el treball.

L’objectiu del nostre treball, era analitzar la sèrie Joc de Trons per tal d’arribar a una conclusió.

En general, les dones sempre han sigut menyspreades en els llibres i en el món audiovisual. És per això que, com Joc de Trons té fama d’empoderar a la figura femenina, volíem saber si era cert i no era només un mite.

Per començar a donar vida a la nostra recerca, la nostra tutora Isabel ens va guiar i ajudar a crear els apartats de la part teòrica i pràctica. A mesura que anàvem treballant, se’ns va ocórrer la nostra hipòtesi de si tenen realment poder les dones a Joc de Trons.

Segons el nostre punt de vista, hem pogut comprovar que sí que tenen poder les dones a la sèrie. Cal ressaltar que aquesta afirmació no es pot aplicar a tots els personatges femenins. En primer lloc, perquè depèn de la seva situació econòmica, i com es pot percebre, totes les protagonistes empoderades pertanyen a una família de classe alta. Per altra banda, les dones que careixen de poder, són precisament aquelles que pertanyen a les classes més baixes com esclaves o prostitutes.

Gràcies a l’entrevista que vam realitzar a la Marta Roqueta, ens va ajudar a veure que Joc de Trons sí que es caracteritza per ser una sèrie que empodera a les dones, però no a totes. També, ens va fer adonar-nos que per molt que siguin dones poderoses, quasi totes estan sexualitzades. Cal destacar que les dones no segueixen els cànons de bellesa de l’època medieval sinó els actuals. 

La conclusió més general que nosaltres en un primer moment pensàvem, era que les dones tenien molt poder i no patien tanta violència masclista. A mesura que la recerca avançavam, vam adonar-nos de la quantitat d’escenes on predominava la violència contra la dona.