El tractament de la dona

ACTUALMENT

Resultat d'imatges de simbolo mujer

Símbol del feminisme.

La dona del segle XXI és lliure en la recerca de la reivindicació i l’apoderament femení. Trien què estudiar, si viuen soles o en parella, si tenen fills o no, entre altres milers de decisions que fa 51 anys exactament no era possible.

Les dones d’avui dia, viuen millor però encara no es pot parlar d’una igualtat real entre homes i dones. Una bona mostra quotidiana és quan l’home s’oblida de la igualtat i repeteix els comportaments que ha vist en la seva família: el pare treballa i la mare s’ocupa de la casa i els fills.

EL TRACTAMENT DE LA DONA  A JOC DE TRONS

Joc de Trons és una sèrie contemporània on el paper que tracta la dona, és ben important.

Resultat d'imatges de sansa llorando gif

Sansa Stark sent maltractada.

Aquesta sèrie és coneguda, principalment, pel suposat l’empoderament femení i els seus personatges forts i independents, sense importar-ne el seu gènere. Tot i així, no es salva de recórrer a comportaments de violència masclistes en algunes ocasions.

Hi ha reiterades mostres d’aquest tipus de violència, on el plantejament d’alguns personatges femenins són tractats com a objectes sexuals.

Els comportaments que es visionen han estat argumentats per als guionistes, que diuen haver-se basat en l’Edat Mitjana i definint-la com una època violenta i masclista.

Aquesta sèrie presenta un món masclista dominat, principalment, pels homes.

Però, el que fa diferent Joc de Trons respecte d’altres sèries, com el Senyor dels Anells o Merlín, és que a les dones se li otorga poder i autoritat sobre el món on viuen.